Hava Durumu

PlayStation 5'in çıkış tarihi ve özellikleri açıklandı!

PlayStation 5, şu sıralar oyuncular tarafından deyim yerindeyse dört gözle bekleniyor. Xbox cephesinde meraklı bekleyiş sürerken, Sony PlayStation 5 ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Şirketin Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, yeni nesil oyun konsolu 2020 yılı sonlarına doğru satışa sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
PlayStation 5'in çıkış tarihi ve özellikleri açıklandı!

PlayStation tutkunlarının uzun zamandır heyecanla beklediği yeni nesil oyun konsolu için Sony cephesinden bir açıklama geldi. PlayStation 5 çıkış tarihi ile ilgili duyuru şirketin resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı.

Şirket CEO'su Jim Ryan tarafından paylaşılan yazıda da tıpkı atılan tweette olduğu gibi PS5 için 2020'nin sonları işaret edildi.

PlayStation 5 launches holiday 2020: https://t.co/VuaxUVoBaR #PS5 pic.twitter.com/MPkKyRaHio

-- PlayStation (@PlayStation) October 8, 2019

Yeni nesil konsol ile birlikte oyuncuları bazı yenilikler bekliyor. Bunlardan biri PS kontrolörü tarafında karşımıza çıkacak. Şirket, şu sıralar dokunsal geribildirim özelliği üzerinde çalışıyor. Bu geribildirimler ile bir tarlaya dalmak ya da bir çamura dalmak arasındaki farkın net bir şekilde hissedileceği söyleniyor.

Kontrolcüdeki bir diğer değişiklik de tetik butonlarında bizleri bekliyor. R2 ve L2 butonları bundan sonra adaptif olarak ayarlanacak. Yani geliştiriciler tetiklerin direncini programlayabilecek.

Oyun geliştiricileri yeni kontrolcülerin ilk sürümlerini almaya başladı. Bu oyun severler tarafından nasıl karşılanacak, yeni özellikler konsola neler katacak tüm bu sorulara yanıt alabilmek için 2020'nin yaz aylarını beklememiz gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.