Hava Durumu

'Polemiğe girmek istemiyorum'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı AK Partililerin yaptığı eleştirilerin ardından sessizliğini bozdu. Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" dedi.  Gül, 'kırgın mısınız' sorusuna ise yanıt vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Polemiğe girmek istemiyorum'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve AK Parti'den kendisine yönelik yapılan eleştiriler soruldu. Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" dedi. Gül, gazetecilerin kırgın mısınız' sorusuna ise yanıt vermedi.

 

AYM KARARI

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği karar hakkında da konuştu. Gül "Yargılama yine devam eder ama gazetecilerin, yazarların serbest yargılanması gerektiğini hep söyledim" dedi.

OHAL, İNŞALLAH SON KEZ UZATILIR'

OHAL'in uzatılmasıyla ilgili de değerlendirme yapan Gül, "OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e daha önceden "Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz", "Yazıklar olsun" diye tepki göstermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.