Hava Durumu

Polis merkezine saldıracaktı...Etkisiz hale getirildi

Mersin'de 50. Yıl Polis Merkezi'ne saldırı hazırlığındaki canlı bomba vurularak etkisiz hale getirildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ercan, teröristin DAEŞ'li olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Polis merkezine saldıracaktı...Etkisiz hale getirildi

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde polis merkezine bombalı saldırı hazırlığındaki terörist etkisiz hale getirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, 50. Yıl Polis Merkezi'ne saldırı hazırlığındaki bir "canlı bomba''nın emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Olay yerine gittiğini belirten Ercan, "Teröristin DAEŞ üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Kısa sürede detaylı açıklamayı yapacağız. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçleri teröristi polis merkezi yakınlarında etkisiz hale getirirken, bomba imha uzmanları da, teröristin üzerindeki bombayı etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı.

POLİS MERKEZİNE 50 METRE YAKLAŞTI

Valilikten yapılan açıklamada da 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne yaklaşık 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkeğin görüldüğü belirtildi.

Şüpheliye "dur" ikazında bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli kişi, 'dur' ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam etmesi ve omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Ölü ele geçirilen erkeğin açık kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar sürmektedir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de terörle mücadele etkin şekilde sürdürülmekte olup, aralıksız bir şekilde devam etmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.