Hava Durumu

Poliüretan ve kompozitte bölgesel liderlerin fuarı açıldı

Dünyanın en büyük ikinci poliüretan sanayi fuarı Putech Eurasia 2019 ve kompozit sanayiinin Avrasya'daki önemli profesyonel buluşma noktası Eurasian Composites Show 2019 fuarları üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Poliüretan ve kompozitte bölgesel liderlerin fuarı açıldı

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak için başlattığı "milli teknoloji hamlesi"nde kritik öneme sahip sektörlerden poliüretan ve kompozitin liderlerinin buluşması PUTECH EURASIA ve EURASIAN COMPOSITES SHOW fuarları açıldı.

Fuarın ikinci gününde yapılacak panelde poliüretan esnek blok sektörünün Avrupa Başkanı Bart ten Brink ve önemli şirketlerin üst düzey yöneticileri konuşacak.

Dünyanın en büyük ikinci poliüretan sanayi fuarı Putech Eurasia 2019 (6. Uluslararası Poliüretan Sanayi Fuarı) ve kompozit sanayiinin Avrasya'daki profesyonel buluşma noktası Eurasian Composites Show 2019 (4. Uluslararası Kompozit Hammaddeleri, Yarı Mamülleri, Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı) toplamda 21 farklı ülkeden 203 katılımcı ile açıldı. Türkiye'nin "milli teknoloji hamlesi" için önemli sektörlerden poliüretan ve kompozit sektörlerinin Türkiye'deki hacmi 3 milyar doları aşıyor. Her iki sektör de her yıl %10-12 arasında büyüyor. Teknoloji kullanımının artışıyla birlikte büyüme hızının daha da hızlanması bekleniyor.

SEKTÖRÜN AVRUPA BAŞKANI KONUŞACAK

Poliüretan sektörünün önemli isimleri, Putech Eurasia ve Eurasian Composites Show'da düzenlenecek olan panelde bir araya geliyor. Avrupa Esnek Poliüretan Köpük Blok Üreticileri Derneği (EUROPUR) Başkanı Bart ten Brink, Flokser Kimya İcra Kurulu Üyesi Dr. Başar Yıldız, Kimteks Poliüretan CEO'su Cavidan Karaca, Pürplast Genel Müdürü Mehmet Şişmanoğlu ve DOW Türkiye Poliüretan Sistem Evi Direktörü Levent Atmaca poliüretan pazarının bugünü ve geleceği, AR-GE çalışmaları ve pazardaki rekabet konularında konuşacak. Endüstrideki yeniliklerin odakta olacağı panellerde, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinde kompozit ve poliüretanın yeri ve öneminden bahsedilerek, başarı hikayeri konuşulacak.

Poliüretan uçaktan yapılara, ayakkabıdan elektroniğe, otomobilden, savunma sanayine medikalden spora pek çok alanda,  taşımış olduğu yalıtım, şekillendirilebilirlik ve yanmazlık gibi benzersiz özellikleriyle, "hayatın her alanında" olma mottosunu koruyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki hızlı gelişimi ile dikkat çeken kompozit, inşaattan yenilenebilir enerjiye, kara, deniz, hava ve demiryollarına kadar sağlamış olduğu eşsiz dayanıklılık sayesinde, her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi için çok önemli olan iki sektörün bölgesel buluşması anlamına gelen fuarlar, 12.000 metrekarelik alanda 200'ün üzerinde katılımcısıyla, Poliüretan ve Kompozit şovuna dönüşecek.

Putech Eurasia ve Eurasian Composite Show fuarlar organizatörü ARTKİM Fuarcılık'ın Genel Direktörü Cengiz Yaman, poliüretan ve kompozitin Türkiye için en kritik sektörlerden olduğunun altını çizerek, "Türkiye'nin başlattığı Milli Teknoloji Hamlesi'nin bayraktarlığını yapan İHA ve SİHA'lar için poliüretan ve kompozit kritik öneme sahiptir. Ülkemizin başlattığı bu hamlede, Türkiye'nin poliüretan ve kompozit gibi stratejik endüstrilerde bu misyonunu gerçekleştirmesine katkı sunmak için bölgenin en önemli buluşmasını İstanbul'da yapıyoruz." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ İKİ SEKTÖRÜ BİR ARADA

Milli teknoloji hamlesi çerçevesinde özellikle savunma sanayiinin en önemli bileşenlerinden olan poliüretan ve kompozit, sektörel bakımdan Türkiye'nin dünya liderliğine giden yolda en önemli araçlarından olma iddiasını sürdürüyor.

Poliüretan ve kompozit kullanılarak yapılan yerli İHA ve SİHA ile dünyanın dikkatini çeken Türkiye, bir çok yerli ve milli üründe bu bileşenlerle yüksek katma değer üretiyor.

HAYATIN HER ALANINDA POLİÜRETAN SEKTÖRÜ

Yatak ve mobilya, yapı ve inşaat, elektronik, havacılık, savunma, otomotiv ve ulaşım, ayakkabı, ambalaj, tekstil, beyaz eşya, iklimlendirme, medikal gibi bir çok sektörde, poliüretanın kullanımı her geçen gün artıyor. En çok bilinen yalıtım özelliğinin yanı sıra, şekillendirilebilir ve hafif olması nedeniyle, pek çok alanda maliyetleri düşürüyor. Bununla birlikte, ek işlemle yapılabilen yanmazlık özelliğiyle benzersiz fırsatlar sunuyor.

Enerji verimliliğinin artması nedeniyle poliüretan sektörüne nihai kullanım sektörlerinden gelen talep, her geçen gün artıyor. Poliüretan endüstrisi de, farklı ve yenilikçi kullanımlar için yoğun ARGE çalışmalarını sürdürüyor.

İSTİKRARLI BÜYÜME İLE GELECEĞİN SEKTÖRÜ: KOMPOZİT

Karbon fiber uygulamaları, CTP boru uygulamaları, otomotiv ve ulaşım, yenilenebilir enerji, denizcilik, yapı-inşaat ve mühendislik plastikleri gibi pek çok sektörün büyümesinde öncü görevi gören kompozit sektörünün gelecek 5 yılda, dünya ölçeğinde hacimsel olarak % 4'lük bir büyüme ile 10 milyon tonluk bir hacme ulaşması öngörülmektedir. Türkiye'de ise sektörün 2019 yılında % 5 civarında bir büyüme göstermesi beklenmektedir.

Avrupa'nın 6'ncı büyük üreticisi olan Türkiye Kompozit Sektörü, dünya ve Avrupa'nın üzerinde bir büyüme gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de her yıl ortalama % 8 - % 12 arası bir büyüme kaydeden sektörün bu yılı % 5 büyümeyle kapatacağı bekleniyor.

28- 30 KASIM 2019 tarihleri arasında 3 gün süreyle 10:00 ile 18:00 saatleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyarete açık olacak olan fuarların internet siteleri üzerinden fuar ve fuar kapsamındaki etkinlikler ile ilgili detaylı bilgi edinilebiliyor ve ücretsiz online ziyaretçi kaydı yapılabiliyor.

PUETCH EURASIA VE EURASIAN COMPOSITES SHOW 2019'A GÜMÜŞ SPONSOR "GRACO"

1926 yılında kurulan ve akışkan yönetim sistemleri ve bileşenleri alanında bir dünya markası olan GRACO BVBA, 6. Uluslararası Poliüretan Sanayi Fuarı (Putech Eurasia) ve 4. Uluslararası Kompozit Hammaddeleri, Yarı Mamülleri, Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (Eurasian Composites Show)'un 2019 yılı Gümüş Sponsoru oldu. graco.com/tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.