Hava Durumu

Protein preparatları tehdidi

Son zamanlarda protein bileşenlerinin kas yapma amacıyla aşırı tüketildiğine dikkati çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mete Ekşioğlu, "At üstünde binlerce kilometre yol yapan, günlerce savaşan atalarımızın bu kondisyonu, protein tozları ile değil, doğal gıda ve sporla oluşmaktaydı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Protein preparatları tehdidi

Avustralyalı ünlü vücut geliştiricisi Meegan Hefford 2017 yazında aniden rahatsızlanarak öldü. Evinde yarı baygın bulunan Hefford hastaneye kaldırıldı ve ölmeden önce yapılan incelemede bu kişinin yüksek protein diyeti uyguladığı, protein takviyeleri aldığı öğrenildi. Bu beslenme tarzının 8 bin kişide bir görülen teşhis edilemeyen üre siklus bozukluğu (undiagnosed urea cycle disorder) adlı genetik bir hastalığı aktif hale getirerek kişiyi öldürdüğü kanıtlandı.

ÇOK SIK RASTLIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mete Ekşioğlu, "Protein yaşamın vazgeçilmez besin ögelerindendir. Ancak son zamanlarda ülkemizde de kas yapma amacı ile aşırı derecede protein tüketen ve protein bileşikleri alan gençlere çok sık rastlıyoruz. Reçetesiz olarak eczanelerde, internet ortamında bu tip ürünleri bulmak mümkün" dedi.

UNUTUYORUZ

"Beslenirken aldığımız gıdalardan gelen özlerin birkaç saat sonra gözümüzün, kanımızın, cildimizin ve hatta beynimizin bir parçası haline geleceğini unutuyoruz" diyen Ekşioğlu, "At üstünde binlerce kilometre yol yapan, günlerce savaşan atalarımızın bu kondisyonu protein tozları ile değil doğallığını koruyan gıdalarla ve sporla oluşmakta idi. Dengeli beslenmek ve spor yapmak 5 milyon yıllık insanlık tarihinde referans alınacak en güçlü kanıtlardır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.