Hava Durumu

Putin'den Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili ilk açıklama geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili ilk açıklamalarını yaptı. IFAX haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde aktardığı haberde Putin, "Harekât dolayısıyla tutuklu IŞİD'liler Suriye'nin kuzeydoğusundaki cezaevlerinden kaçabilir. Ankara'nın bu durumu kontrolü altına alıp alamayacağı konusunda emin değilim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2019 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'den Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili ilk açıklama geldi!

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Putin, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rus haber ajansları Putin'in konu ile ilgili açıklamalarını "flaş gelişme" şeklinde servis etti.

Interfax haber ajansının haberini "acil" koduyla aktaran Reuters, "Türkiye'nin harekâtı dolayısıyla Suriye'nin kuzeydoğusunda tutuklu olan IŞİD militanları kaçabilir" dedi.

Rus lider, Türk ordusunun bu durumu hemen kontrol altına alabileceğinden emin olmadığını da sözlerine ekledi.

Putin, IŞİD'li teröristlerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimaliyle ilgili olarak ise "Bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor" açıklaması yaptı.

İSTİHBARAT KAYNAĞI VURGUSU

Sputnik'in aktardığı habere göre; Rusya lideri şöyle devam etti:

"IŞİD'ciler (kaçarlarsa) nasıl ve nereye yönelecekler, Türkiye topraklarından mı yoksa Suriye'de kimsenin denetiminde olmayan yerlerden mi geçecekler ya da Irak yahut başka ülkelerin topraklarından mı geçip yollarına ilerleyecekler? Bunların hepsini anlamamız, bilmemiz ve istihbarat servislerimizin kaynaklarını ortaya koymamız gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.