Hava Durumu

Putin'den nükleer tehdit: 'Her yeri vurabiliriz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın her yanını vurabilecek büyük bir nükleer füze hazırladıklarını ve dünyadaki hava savunma sistemlerinin buna karşı koyamayacağını söyledi. Putin'in yaptığı açıklama ABD ve NATO'ya karşı açık bir tehdit olarak yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'den nükleer tehdit: 'Her yeri vurabiliriz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni bir silahlanma yarışının sinyallerini verdi. Putin, Rusya'nın başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı füzeler geliştirdiğini söyledi. Putin, bu yeni füzenin dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabileceğini ve diğer ülkelerin ürettiği hava savunma sistemlerinin buna karşı gelemeyeceğini iddia etti.  Rus lider, Rusya sınırları çevresindeki NATO konuşlanmaları ve ABD'nin füze savunma sistemlerinin Rusya'nın inşa ettiği askeri teknoloji ile etkisiz kaldığını öne sürdü. Putin, "Rusya ve müttefiklerine karşı bir saldırı, Rusya'ya bir saldırı olarak kabul edilecek ve derhal buna yanıt verilecek" açıklamasında bulundu.

ABD VE NATO'YA AÇIK TEHDİT

Putin'in tüm dünyayı tedirgin eden 'dünyanın her yerini vuracak kapasiteye sahibiz' sözleri ABD ve NATO'ya karşı açık bir tehdit olarak yorumlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.