Hava Durumu

Putin: Doğu Guta'daki siviller Erdoğan'ın aracılığıyla tahliye edildi

Sivil katliamın yaşandığı Doğu Guta'daki ateşkesle ilgili açıklama yapan Rusya lideri Putin, "Erdoğan devreye girdi, bir grup sivil Doğu Guta'dan ayrıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin: Doğu Guta'daki siviller Erdoğan'ın aracılığıyla tahliye edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalındaki Doğu Guta'da her gün yerel saatle 09.00 ile 14.00 saatlerinde uygulanan "ateşkes" de soruldu.  Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Guta'daki tahliyeler için arabulucu olduğunu söyledi.  Rusya'nın büyük bir sivil grubun Doğu Guta'dan ayrılmasını sağladığını belirten Putin, "Erdoğan devreye girdi, bir grup sivil Doğu Guta'dan ayrıldı" dedi.

FAZLA DETAY VERMEDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin Doğu Guta'dan sivillerin ne zaman tahliye edildiğiyle ilgili ise zaman ve detay vermedi.  Doğu Guta'da dün yerel saatle sabah 9.00 ile öğleden 14.00 arasında uygulanan "insani mola" sırasında bölgeden hiç bir sivil ayrılmamıştı. Esad rejimi ve muhalifler ateşkese uymama konusunda birbirlerini suçlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.