Hava Durumu

Putin, Erdoğan öncesi Esad'la buluştu

Suriye'de siyasi çözüm için Rusya, İran ve Türkiye'nin bir araya geleceği kritik zirve öncesinde Suriye rejim lideri Beşar Esad, iç savaşta askeri ve siyasi en büyük destekçisi Rusya lideri Vladimir Putin'le Soçi'de görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin, Erdoğan öncesi Esad'la buluştu

Suriye rejim lideri Beşar Esad, Rusya lideri Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmede Esad ve Putin'in, yaklaşık 6 yıldır süren Suriye iç savaşında askeri operasyon safhasının sonuna yaklaşıldığı konusunda mutabık kaldığı bildirildi. Suriye ve Rusya resmi haber ajanslarının aktardığına bilgilere göre iki lider Suriye'de çözüm için siyasi sürecin başlatılması gerektiğini vurguladı. Putin, siyasi çözüm için başlatılan Astana görüşmelerinin Suriye muhalefeti ile derin diyalog kurulmasına katkı sağladığını söyledi.

PUTİN'DEN ESAD'A TEBRİK

Görüşmede Putin, Esad'ı "teröre karşı verdiği mücadeleden ötürü" tebrik ederek "Suriye halkı çok ciddi bir tecrübeden geçiyor ve her şeye rağmen teröristlerin kaçınılmaz yenilgisi olan sona doğru yaklaşıyor" dedi.

2. KEZ YURT DIŞI

Bu Esad'ın ülkesinde iç savaş başladığından bu yana bilinen ikinci yurtdışı ziyareti oldu. Esad ilk yurtdışı ziyaretini 2015'te yine Rusya'ya yapmış, iç savaşta askeri ve siyasi en büyük destekçisi olan Putin'le Moskova'da görüşmüştü.

ÜÇLÜ ZİRVE YARIN

Esad ve Putin arasındaki son görüşmenin, yarın Rusya'nın ev sahipliğinde Türkiye ve İran'ın katılımıyla yapılacak olan "üçlü Suriye zirvesi" öncesi istişare ve koordinasyon niteliğinde olduğu değerlendiriliyor. Gerçekleşecek görüşmelerde Moskova, Tahran ve Ankara Suriye'de siyasi çözüm için masaya oturacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.