Hava Durumu

Rakip Eskişehirspor! Es geç Timsah...

Ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkarmak isteyen Bursaspor bugün 19:00'da son sırada yer alan Eskişehirspor'u konuk edecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rakip Eskişehirspor! Es geç Timsah...

Ali Şahin

TFF 1. Lig'de şampiyonluk isteyen Bursaspor bugün zor günler geçiren Eskişehirspor'u konuk edecek. 19 haftayı 33 puanla 3. Sırada tamamlayan Bursaspor son sırada yer alan ve mali sorunlar yaşayan rakibini yenerek galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak. Bursa Büyükşehir belediye Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 19:00'da başlayacak ve beIN Sports Max'tan naklen yayınlanacak.

DÜDÜK BİLGİÇ'TE

Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre zorlu müsabakada hakem Kutluhan Bilgiç düdük çalacak. Karşılaşmada Bilgiç'in yardımcılıklarını ize Erkan Akbulut ve Gökmen Baltacı yapacak. Bilgiç bu müsabaka ile birlikte 4. kez Bursaspor'un maçını yönetecek. Yeşil Beyazlılar, Bilgiç'in yönettiği 3 maçta 2 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı. Eskişehir ekibi ise Bilgi'in yönettiği 7 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

ÖNEMLİ İSİMLER AYRILDI

Sezona büyük mali sorunlar ile başlayan ve transfer yasağı bulunan Eskişehirspor'un 9 puanı silindi. Şu an 10 puanla son sırada yer alan Kırmızı Siyahlılar devre arasında da önemli isimlerini kadroda tutamadı. Eskişehir ekibinde bu süreçte Erdal Akdari, Ferhat Kiraz, Marko Milinkovic, Kemal Issah, İbrahim Sisokko, Berkay Dabanli, Emre Güral, Jesse Sekidika, İsmali Oykun, Serdar Yazıcı ve Fıratcan Üzüm  takımdan ayrıldı. Takımdan ayrılan Sekidike, Emre Güral ve Milinkovic Eskişehirspor'un 19 haftada attığı 24 golün 17'sine imza atmıştı.

77. RANDEVU

Bursaspor ve Eskişehirspor bugünkü maçla birlikte tarihlerinde 77. kez birbirine rakip olacak. İki takımın rekabetinde daha önce oynanan 76 maçta Bursaspor 28 kez kazanırken Eskişehirspor 23 kez 3 puana uzanan taraf oldu. Rekabetteki 25 maç ise berabere bitti. İki takım arasında Bursa'da oynanan 37 maçta ise Bursaspor 20 galibiyet 13 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Ligin ilk yarısında Eskişehir'de oynanan maçı ise Bursaspor 2-0 kazanmıştı.

3 MAÇTIR KAZANIYOR

İbrahim Üzülmez'in göreve gelmesiyle kimlik değiştiren Bursaspor ligde oynadığı son 3 maçı da kazanmayı başardı. Bu sürede Hatayspor, Karagümrük ve Akhisar gibi iddialı takımları deviren Yeşil Beyazlılar BB Erzurum'un 1 puan arkasında 3. Sıraya kadar yükseldi. Mali sorunlara stadyumundaki çökme de eklenen Eskişehirspor ise son 3 maçında 2 beraberlik 1 de galibiyet aldı. Kırmızı siyahlılar geçen hafta stadyumunun çatısının çökmesi nedeniyle mecburen Afyon'da oynadığı maçta Adanaspor'la 0-0 berabere kalmıştı.

20 BİN KİŞİ İZLEYECEK

Sezon başında 8 bin 430 kombine bilet satan Bursaspor dün itibarıyla da 3 bin bilet sattı. Yeşil Beyazlı idareciler bugün maç saatine kadar da 10 bin bilet satılacağını öngörürken mücadeleyi en az 20 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Öte yandan Eskişehirspor taraftarı için ayrılan deplasman tribününün biletleri ise satışa çıktıktan sadece 14 dakika sonra tükendi. 

DEPLASMAN TRİBÜNÜ SAMSİYAH OLACAK!

Hafta içinden bu yana takımın yaşadığı mali sorunlara dikkat çekmek için çeşitli çağrılar yapan Eskişehirspor taraftarının çabası sonuçsuz kaldı. Şehirden umduğu desteği bulamayan Kırmızı Siyahlı ekibin taraftarı ile Bursaspor taraftar grupları arasında da sportmenliğe yakışacak etkileşimler yaşandı. İki tribün de birlik mesajları yayınladı. Eskişehir taraftar grupları ayrıca şehirde takımın sahipsiz kalmasını protesto etmek adına maça sadece siyah giyerek atkı takmayarak geleceklerini açıkladı. Hatırlanacağı üzere Şehirden deplasman için ulaşım desteği bulamayan Eskişehirspor'a Bursaspor eski yöneticisi Hakan Dinçtürk 2 otobüs tahsis etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.