Ceviz tutkunları için hem pratik hem de oldukça lezzetli bir tarif.
Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cevizi en çok tatlıların içinde ya da süsleme olarak kullanıyoruz. Ancak bu sefer böreğin içine koymaya ne dersiniz? Cevizli börek olarak bilinen bu böreği mutlaka evinizde denemelisiniz. Ceviz sevmeyenlerin bile yeniden yapmak isteyeceği cevizli börek, hem çıtır hem de yapımı çok basit oluyor.
Malzemeler:
-1/3 paket yaş maya
-1 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 su bardağı ayçiçeği yağı
-5 su bardağı un
-1 su bardağı su
İç malzeme için:
-4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
-1 yumurta
-250 gram tereyağı
Nasıl yapılır?
-Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın. 15 dakika bekletin.
-Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
-Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun.
-Mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklava ile unladığınız mutfak tezgahında açın.
-Üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
-Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
-Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin.
-Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün.
-Mayalanması için 50 dakika bekletin.
-Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan akşamları için cevizli börek tarifi!
Ceviz tutkunları için hem pratik hem de oldukça lezzetli bir tarif.
Cevizi en çok tatlıların içinde ya da süsleme olarak kullanıyoruz. Ancak bu sefer böreğin içine koymaya ne dersiniz? Cevizli börek olarak bilinen bu böreği mutlaka evinizde denemelisiniz. Ceviz sevmeyenlerin bile yeniden yapmak isteyeceği cevizli börek, hem çıtır hem de yapımı çok basit oluyor.
Malzemeler:
-1/3 paket yaş maya
-1 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 su bardağı ayçiçeği yağı
-5 su bardağı un
-1 su bardağı su
İç malzeme için:
-4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
-1 yumurta
-250 gram tereyağı
Nasıl yapılır?
-Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın. 15 dakika bekletin.
-Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
-Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun.
-Mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklava ile unladığınız mutfak tezgahında açın.
-Üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
-Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
-Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin.
-Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün.
-Mayalanması için 50 dakika bekletin.
-Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.
En Çok Okunan Haberler
Öğretmene "kötü not" dayağı
Göztepe’nin en skoreri Yalçın Kayan
Net UYP açığı 314,2 milyar dolara yükseldi
Yeşilova Holding, KalDer üyesi şirketlerin temsilcilerini ağırladı
Trendyol Süper Lig'de 34'üncü hafta heyecanı başlıyor
Drift atıp sosyal medyada paylaştı, cezası ağır oldu
Dilan ve Engin Polat, hakim karşısına çıkacak
4 yaşındaki çocuk canice öldürüldü
Nebi Hatipoğlu'ndan Özgür Özel’e eleştiri