Hava Durumu

Reuters: 'ABD askerleri 2 gözlem noktasını boşalttı'

Reuters haber ajansı, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Telabyad ve Resulayn'daki 2 gözlem noktasını boşaltığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Reuters: 'ABD askerleri 2 gözlem noktasını boşalttı'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon kararı sonrası ABD ve Suriyeli Kürtlerin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri SDG'den art arda açıklamalar geldi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Telabyad ve Resulayn'daki 2 gözlem noktasından çekildiğini duyurdu.  

SDG: ABD GÜÇLERİ TÜRKİYE SINIRINDAKİ BÖLGEDEN ÇEKİLİYOR 

ABD'nin Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı operasyona yeşil ışık yakmasının ardından SDG'den de bir açıklama geldi.

Ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu SDG, Amerikan güçlerinin, kendilerine verdiği sözleri yerine getirmeden Türkiye sınırındaki bölgeden çekildiğini söyledi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a göre, SDG, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonda kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

DAEŞ TEHDİDİ

ABD'nin sözünü tutmadığının vurgulandığı açıklamada, bunun DAEŞ'le mücadeleye "büyük olumsuz" etki yapacağı iddia edildi.

ABD'li yetkililer, DAEŞ karşıtı mücadele toplantılarında, Suriye'de ele geçirdikleri yabancı DAEŞ'li ve ailelerinin toplam sayısının 10 bin civarında olduğunu kaydediyor. Bu kişilerin bir kısmı, ABD güçlerince Deyrizor'da üs olarak da kullanılan El Ömer petrol sahasında, diğer kısmı ise YPG/PKK, Kamışlı, Haseke, Malikiye, Tabka ve Rakka cezaevlerine tutuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.