Hava Durumu

Rıza Sarraf duruşmaya katılmadı

ABD'nin İran yaptırımlarını delmek suçuyla yargılanan Rıza Sarraf, 27 Kasım'daki jürili duruşma öncesindeki son ara duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve avukatları hazır bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rıza Sarraf duruşmaya katılmadı

İran'a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak da dahil dört suçtan hakkında 75 yıla kadar hapis istenen Rıza Sarraf ve avukatları, 27 Kasım'da esastan görülmeye başlanacak dava öncesi bugün görülen ara duruşmaya katılmadı. Duruşmada, dava kapsamında tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla ve avukatları ise hazır bulundu.

REDDEDİLDİ

Hakim Richard Berman, Atilla'nın son iddianameye yönelik itirazlarını reddederek, iddianamenin geçerli olduğuna hükmetti.

'BAŞKA BİR YERDE'

Öte yandan, Sarraf'ın nerede olduğu tartışmaları devam ediyor. En son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sarraf hakkında ABD'ye 1 değil, 2 nota verildiğini açıkladı. Çavuşoğlu, 3-4 gün önce ilk notanın verildiğini 'ABD'den herhangi bir ses çıkmayınca' tekrar nota verildiğini aktardı. Çavuşoğlu, "ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. 'Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok' diye genel bir cevap verilmiş" dedi.

 

Zarrab, 19 Mart 2016'da ABD'deki Miami Havalimanı'nda gözaltına alınmış, 21 Mart 2016'da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.