Hava Durumu

RTÜK'ten Adnan Oktar'a ceza!

RTÜK, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalına beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
RTÜK'ten Adnan Oktar'a ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK), vatandaşlar tarafından şikayet yağmuruna tutulan Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalına ceza geldi. Kurul,  söz konusu kanala beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

4 BİN 592 ŞİKAYET

2018'de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ile RTÜK İletişim Merkezi üzerinden sadece A9 TV ile ilgili 4 bin 592 şikayet iletildi.  Şikayetlerin genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık, cinsellik ve müstehcenlik ilkelerine aykırılık üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adnan Oktar'ın kanalı olan A9'un kapanması gerektiğini söylemiş ve Oktar'ın akli dengesinin yerinde olmadığını ifade etmişti. Oktar ise bu sözlere çok sert yanıt vermiş, "Kumarhanelerden, içki fabrikalardan alınan paralarla, vergilerle maaşlarınız ödeniyor. Bir kere bunlar hakkında açıklama yaptınız mı, bunlara sesinizi çıkarttınız mı? Gıkın çıkmıyor hoca efendi" karşılığını vermişti. Bunun üzerine Diyanet-Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik açıklamaları nedeniyle Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.