Hava Durumu

Ruhani'den gösterilerle ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi arayarak, İran'daki olaylarla ilgili bilgi aldı. Erdoğan huzurun korunmasına önem verdiklerini, Ruhani ise gösterilerin birkaç gün içinde sona ereceğini umduğunu söylediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ruhani'den gösterilerle ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, İran'da 28 Aralık'tan bu yana süren gösterilere değinildi. Erdoğan, Türkiye olarak İran'ın toplumsal huzur ve istikrarının korunmasına önem verdiklerini vurguladı. Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani'ye, halkın barışçıl gösteri hakkını kullanırken kanunların çiğnenmemesi gerektiği yönündeki açıklamasını isabetli bulduğunu ifade etti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, gösterilerin birkaç gün içerisinde sona ermesini umduklarını söyledi.

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  daha önce gösterilerle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin eleştiri ve protestolara alan açması gerektiğini söyledi.

Ruhani, "Anayasaya göre halkın eleştiri ve protesto yapma hakkı vardır. Hükümet yasal eleştirilere ve protestolara alan sağlamalı. Ama eleştiri ve protestoların ülkenin ve halkın durumunu iyileştirmesi için çaba harcamalıyız. Hükümet vandallık yapan ve çevreye zarar veren gruplara tolerans göstermeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.