Hava Durumu

Ruhani'den korkunç itiraf!

Irak-İran sınırını vuran 7,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 450'i aştı. İran'da 12 bin ev yerle bir oldu. İki köy tamamen haritadan silindi. Deprem bölgesini ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den "korkunç" bir itiraf geldi. Ruhani, "Devletin yaptığı konutlar yerle bir olmuş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ruhani'den korkunç itiraf!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Irak-İran sınırındaki 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Kirmanşah vilayetinde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Ruhani, "Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş halbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış"dedi. Depremin en çok hasara neden olduğu Serpol Zehap ilçesinde dar gelirliler için yapılan toplu konut projelerindeki yardım çalışmalarını yakından izlemek isteyen Ruhani, izdiham nedeniyle alana giremedi. Ruhani, burada yaptığı konuşmada eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde başlatılan sosyal konut projesini eleştirdi.

AHMEDİNEJAD DÖNEMİ

"Mesken-i Mehr" olarak adlandırılan İran'daki sosyal toplu konut projeleri İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde dar gelirlilere yardım amacıyla başlatılmıştı. Ruhani evsiz kalanlara da hükümetin acilen yardım yapacağı sözünü verdi. Ruhani "Acı çekenleri temin etmek isterim ki hükümet bu sorunu en hızlı şekilde ortadan kaldırmak için harekete geçti" dedi. Ruhani bu konudaki tüm yardımların 1979'daki İslam Devrimi'nin ardından kurulan 'Konut Vakfı' adlı kuruluş tarafından yapılacağını da belirtti.

30 BİN EV HASAR

İran-Irak sınırında önceki gün meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem geride büyük bir yıkım bıraktı. Depremin en fazla hasara yol açtığı İran'ın Kermanşah eyaletinde 12 bin ev yerle bir oldu. Hasar gören evlerin toplam sayısı 30 bini buluyor. İranlı yetkililer iki köyün tamamen haritadan silindiğini söylüyor. İran'da 1990'da yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremde 40 bin kişi ölmüş, 300 bin kişi yaralanmış ve yaklaşık yarım milyon insan evsiz kalmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.