Hava Durumu

Rus basını yazdı: 'Türkiye'de enflasyon, Venezuela'nın hızına yetişti'

Türkiye'de yıllık enflasyonun yüzde 24.5 seviyesine çıkmasıyla ilgili bir analize yer veren Rusya'nın önde gelen gazetesi Kommersant, fiyatların son 15 yılın zirvesine çıktığına dikkat çekti. Gazete, analizi "Türkiye'de enflasyon, Venezuela'nın hızına yetişti" başlığıyla verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rus basını yazdı: 'Türkiye'de enflasyon, Venezuela'nın hızına yetişti'

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, Türkiye ekonomisiyle ilgili dikkat çeken bir analiz kaleme aldı. "Türkiye'de enflasyon, Venezuela'nın hızına yetişti" başlığıyla yayınlanan analizde, ekonomistler fiyatlardaki artışın nedeni olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce kullanmaktan vazgeçme çağrısı yaptığı doların TL karşısında sene başından bu yana yüzde 40 değer kazanmasını gösterdi.

Gazete, Türkiye-ABD ilişkilerinde yaşanan gerilimli sürecin Türk ekonomisine olumsuz etkileri olduğunun altını çizdi.

'ESKİ TÜRKİYE'Yİ ANIMSATIYOR'

Nomura Gelişen Piyasalar Ekonomisti İnan Demir'in Bloomberg'e açıklamasına yer veren Kommersant, "Enflasyonun bıraktığı iz o kadar büyük ki, yaşanan her şey eski Türkiye'yi anımsatıyor" yorumunun altını çizdi.

Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı açıklamaya göre eylül enflasyonu aylık bazda yüzde 6.30 oranında artış gösterdi. Beklenti yüzde 3.46 artacağı yönündeydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.