Hava Durumu

Rus basınından çarpıcı iddia: Esad ile YPG görüşüyor!

YPG'li teröristlerin, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'na devam ettiği Afrin'i Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne verme yönünde görüşmeler gerçekleştirdiği ve Rusya'nın da ikna etmek için arabuluculuk rolünü üstlendiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rus basınından çarpıcı iddia: Esad ile YPG görüşüyor!

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvesitiya, Afrin'deki YPG'li teröristlerle ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.  Haberini bölgedeki bir kaynağa dayandıran gazete, Afrin'deki teröristlerin, Suriye hükümetiyle bir pazarlığa tutuştuğunu, anlaşmaya varıldığında da Afrin'in rejim güçlerine bırakılacağını yazdı.  Kaynak, "Afrin ve çevresindeki bölgeleri vermeye hazırız, ancak çıkarlarımızın zarar görmeyeceği yönünde garanti de almalıyız" dedi.

RUSYA'DAN İKNA TURLARI

Gazeteye konuşan Rus bir diplomatik kaynak da konuyla ilgili henüz nihai bir karara ulaşılmadığını, ancak görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Kaynak ayrıca Rusya'nın da arabuluculuk yaparak, Afrin'in Şam'a verilmesi konusunda ikna turları attığını söyledi.

İDDİAYI DOĞRULADI

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Konseyi lideri Ferhat Patiyev de iddiaları doğrulayarak, "Görüşmeler gerçekleştiriliyor. Rusların olduğu gibi Kürtlerin de şartları var. Kürtlerin Afrin'deki durumu üzerinde bir uzlaşmaya varıldığında nihai karar alınacak" dedi.

SURİYELİ GENERAL: İZNE İHTİYACIMIZ YOK

Suriye Savunma Bakanlığı yetkilisi General Samir Süleyman, "Ülkemizdeki herhangi bir yere girmek için davete veya izne ihtiyacımız yok. Bu zaten Suriye ordusunun hakkı. Afrin, Suriye'nin bir parçası. Bu bölgelere girilme kararı alındığında, zaten girilecektir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.