Hava Durumu

Rus Ortodokslar Türkiye'de 'dua edemeyecek'

Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağımsızlı) verilmesi nedeniyle İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkilerine son veren Rus Ortodoks Kilisesi, Rusların Türkiye'deki Fener Rum kiliselerinde ibadet edemeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rus Ortodokslar Türkiye'de 'dua edemeyecek'

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Departmanı Sekreteri Başpapaz İgor Yakimçuk, Rus basınına yaptığı açıklamada, Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkilerini sonlandıran Rus Ortodoks Kilisesi'nin kararlarına yurtdışındaki turistlerin dikkat etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait ibadethanelerin bulunduğu popüler ülkeleri de sıralayan Yakimçuk, İstanbul'daki tüm kiliselerin ve Antalya'daki yegane kilisenin bu kategoride yer aldığının altını çizdi.

'RUS ORTODOKS KİLİSESİ TÜRKİYE'DE KİLİSE AÇABİLİR'

Rus din bilimci İgor Zagarin, Rus Ortodoks Kilisesi'nin Fener Rum Patrikhanesi'nin kararına yanıt olarak Türkiye'nin Ruslar açısından popüler bölgelerinde kiliseler açmaya öncelik verebileceğini kaydetti.

Zagarin, verilecek olası yanıtlar hakkında şu ifadeleri kullandı: "Birkaç seçenek var. Antalya gibi turistlerin en yoğun olduğu merkezlerde Rus Ortodoks Kilisesi ibadethaneleri açma konusu üzerinde duruluyor. Bildiğim kadarıyla bu konunun Türk hükümetiyle ele alınması gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.