Hava Durumu

Rus pilotun son görüntüleri ortaya çıktı!

Suriye'nin İdlib kentinde Heyet Tahrir el Şam'ın düşürdüğü Rus Su-25 uçağının pilotunun, paraşütle atladıktan sonraki anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. Pilotun, paraşütle atlayıp yere indikten sonra militanların çevresini sarması nedeniyle kendini el bombasıyla havaya uçurduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rus pilotun son görüntüleri ortaya çıktı!

Suriye'nin İdlib kentinde Heyet Tahrir el Şam'ın düşürdüğü Rus Su-25 uçağının pilotunun, paraşütle atladıktan sonraki anlarına ait bir video yayınlandı. Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığı olaya göre, videoda pilotun düştüğü yerde militanlarla arasındaki çatışma görülüyor. Olayı aktaran birçok haber kuruluşu pilot militanlara esir düşmemek için kendini havaya uçurduğunu iddia ederken, bu daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından doğrulandı. Olaya ilişkin ilk videonun Telegram'daki 'Directorate 4' isimli kanalda yayınlandığı öne sürüldü.

Rus pilot Roman Filipov

Videoda militanların silahları ile pilota doğru koşup etrafını sardığı görülüyor. Silah seslerinin ardındansa bir patlama duyuluyor ve duman yükseliyor. Kanala göre, Rus pilot ateş ederek karşı koymaya çalıştığı militanlara esir düşmemek için kendini havaya uçuruyor.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Suriye'nin İdlib bölgesinde cihatçılar tarafından düşürülen Su-25 tipi Rus uçağının pilotunun, paraşütle atlayıp yere indikten sonra militanların çevresini sarması nedeniyle kendini el bombasıyla havaya uçurduğunu açıkladı. Diğer taraftan Bakanlık yetkilileri, Filipov'a ölümünün ardından Rusya Kahramanı nişanı verildiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.