Hava Durumu

Rusya'da darbe hazırlığı mı var?

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Batı'nın Rus gençliğini kullanarak Rusya'da "renkli devrim" niyetinde olduğunu belirtti. Konsey, söz konusu darbe girişiminin, 10-15 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'da darbe hazırlığı mı var?

Türkrus sitesinde yer alan habere göre; Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya'nın iç işlerine müdahale konulu bir rapor hazırladı.  2018 Ocak ayında bu raporu devlet yetkililerine sunmaya hazırlanan komisyon başkanı Andrey Klimov raporun bazı bölümlerinin gizli kalacağını ve medyaya açıklanmayacağını söyledi.

GENÇLİĞİ KULLANACAKLAR

RBC gazetesinin komisyon içinden kaynaklara dayandırdığı habere göre, raporun kapalı kısmında Batılı ülkelerin Rusya'nın etnik ve dini farklılıklarını kışkırtmak niyetinde olduğu vurgulandı. Raporda ayrıca Batılı ülkelerinin Rusya gençliğini kullanmayı planladığı yönünde endişelere yer verildi.

LİSTE HAZIRLANACAK

Raporda ayrıca senatörlerin bir "Kara Kitap" hazırlayarak, 2000-2018 yılları arasında Rusya'nın iç işlerine müdahale girişiminde bulunan yabancı kişi ve kuruluşların bir liste oluşturulacağı belirtildi.

YENİ YASA HAZIRLIĞI

Senatörler "Rusya'nın iç işlerine müdahale" kavramını yasal zeminde ele almak ve yabancı müdahalelere karşı bir dizi yeni yasa hazırlama niyetine girdi. Temsilciler son yıllarda Batılı ülkelere karşı duyulan güvensizlik nedeniyle Rusya'da USAID benzeri hemen hiç yabancı devlet programı kalmadığından şikayet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.