Hava Durumu

Rusya'da facia! 11'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşanan yangında 11'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetti. Kurbanların çoğunun yangın esnasında sinemada olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'da facia! 11'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan "Zimnaya Vişnya" (Kış Vişnesi) adlı alışveriş merkezinde çıkan yangında en az 52 kişi hayatını kaybetti.

Dün öğle saatlerinde üç katlı AVM'nin son katında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Alevlere çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edildi ancak binanın çatısı çöktü.

KURBANLARIN ÇOĞU YANGIN ESNASINDA SİNEMADAYDI

Yangının Winter Cherry isimli alışveriş merkezinin 4'ncü katında başladığı kurbanların çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor. 650'den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor. Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova'nın 3,600 km doğusunda yer alıyor.

Yangın ancak 12 saat sonra kontrol altına alınırken, yetkililer aralarında 11 çocuğun da bulunduğu en az 52 kişinin öldüğünü teyit etti. Yangından etkilenen 37 kişinin ise hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.