Hava Durumu

Rusya'da kritik sınav

Yarıştığı iki kulvarda da liderlik koltuğunda oturan TOFAŞ, 7Days EuroCup D Grubu 5. hafta mücadelesinde yarın Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımına konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'da kritik sınav

Ali ŞAHİN

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yanı sıra EuroCup'ta da mücadele eden TOFAŞ, Avrupa'da bu sezonki beşinci sınavına çıkıyor. BSL'nin 5. Haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u devirerek yenilgisiz liderliğini sürdüren Mavi Yeişlliler, 7Days EuroCup'ta da evinde oynadığı Asvel Basket maçını kazanarak D Grubu'nda da zirveye çıkmıştı. Bursa ekibi bu performansını sürdürmek için yarın zorlu Rusya deplasmanında Zenit'e rakip olacak.

İTALYAN HAKEM

İki takım açısından da kritik öneme sahip mücadele Yubileyny Sports Palace'daki oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşma aynı zamanda Tivibu Spor'dan da naklen yayınlanacak. Maçın baş hakemi İtalyan Luigi Lamonica olurken yardımcılıklarını Estonya'dan Aare Halliko ve Polonya'dan Marcin Kowalski yapacak.

KÖTÜ BAŞLADILAR

EuroCup'ta şu ana kadarki tek yenilgisini Ratiopharm Ulm deplasmanında alan TOFAŞ'ın D Grubunda 3 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti bulunuyor. Grubun güçlü takımlarından Rakip Zenit St. Petersburg ise Grup maçlarına kötü başladı. Rus ekibi çıktığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Evinde oynadığı Dolomit Energia Trento maçını kazanmayı başaran Rus temsilcisi, deplasmanda Gran Canaria ve Asvel'e mağlup olurken, son maçında Ulm'ü deplasmanda 93-95 yenmeyi başardı.

 

HARPER'A DİKKAT

Avrupa arenasında ilk kez birbirine rakip olacak iki takım da karşılaşmaya mutlak zafer parolasıyla çıkacak. Bursa ekibi kazanarak Liderliğini sürdürmek isterken Rus ekibi de kötü başladığı grupta çıkışa geçmiş olacak. Demonte Harper geride kalan 4 maçta Zenit'in en etkili oyuncusu olurken Kyle Kuric ve Sergey Karasev de etkili maçlar çıkardı. Son maçta yaşadığı sarsıntı nedeniyle maçı tamamlayamayan Drew Gordon'un durumu ise maç saati belli olacak.

ÇOK ATIYORLAR

Karşılaşma öncesi TOFAŞ'ın en iyi isimleri olarak Raymar Morgan, Keny Kadji ve Pierra Henry ön plana çıkıyor. Her iki takımın da savunma oyunundan çok attığı sayılarla maç kazandığı istatistiklere yansırken Zenit Ligin en çok sayı atan 2. Takımı konumunda bulunuyor. TOFAŞ ise 3'lük isabete konusunda en iyi 3., asist konusunda da ligin en iyi 4. Takımı konumunda. 4 haftalık periyotta ligin Asist kralı ise Barış Ermiş.

 

'ZOR MAÇ OLACAK'

Zorlu deplasman öncesi organizasyonun internet sitesine konuşan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene "Zenit, grubumuzdaki en güçlü takımlardan biri. İyi oyuncuları ve iyi bir organizasyon olduklarını biliyoruz. İlk maçımızdaki gibi zor bir deplasman olacak. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız ve başarılı olabileceğimizi umuyoruz, ancak bunun kolay olmayacağını biliyoruz "dedi. Barış ermiş ise açıklamasında "Bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Oyun olarak düşüşümüz var ama grubumuzun en iyi takımlarından biri olduğumuzu sahada göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.