Hava Durumu

Rusya'dan ABD'ye ağır suçlama

Rusya, büyük destek verdiği Suriye rejimine ait ordunun operasyonlarını överken, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonu ise Suriyeli kentleri yıkmakla suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan ABD'ye ağır suçlama

Rusya Savunma Bakanlığı,  Suriye'deki operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.  "Rus Hava ve Uzay Güçleri'nin desteğiyle Suriye ordusu, yüzlerce yerleşim merkezini DAEŞ'ten kurtararak ülkenin hemen hemen tüm topraklarında meşru hükümetin kontrolünü yeniden tesis etti" denilen açıklamada, "Uluslararası koalisyon ise Deyr Ez Zor'daki mevzilerini doğrudan saldırılar dahil, Suriye hükümet güçlerinin faaliyetlerini önlemeye odaklandı" ifadeleri kullanıldı.

RAKKA'YI YIKTI

"Koalisyon, Suriye'deki üç yıllık varlığı süresinde DAEŞ ile mücadelede ilk 'sonucu' sadece kısa bir süre önce elde etti, bunu da sivilleri dahil Rakka'yı yıkarak yaptı" ifadeleri kullanıldığı açıklamada, IŞİD'e karşı zaferin Suriye hükümeti ve kuvvetlerinin sayesinde sağladığını vurguladı. Bakanlığın açıklaması, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çarşamba günü "DAEŞ'in Fırat Nehri'nin her iki yakasında tamAmen yenildiğini" belirttiği konuşmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

ONAYLARI YOK

Ayrıca açıklamada, "70'i aşkın üyesi bulunan uluslararası koalisyonun 2014 yılından bu yana Suriye'de DAEŞ'e karşı hava baskınları gerçekleştiğini, bu operasyonlar için ne Suriye hükümeti nede AB Güvenlik Konseyi'nin onayı olduğu" belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.