Hava Durumu

Rusya'dan ABD'ye ağır suçlama!

ABD'nin Suriye'deki varlığı ile ilgili çok sert açıklamalar yapan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD'nin Suriye'deki amaçlarının DEAŞ'la savaşmak değil, bu ülkenin ekonomik varlıklarını ele geçirmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan ABD'ye ağır suçlama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'de rejim saflarında savaşan güçleri vurmasına ilişkin sert suçlamaların olduğu bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Son olaylar ABD'nin, Suriye'deki yasa dışı varlığını sürmesinin sebebinin DEAŞ'la mücadele etmek değil, sadece Suriye'ye ait olan ekonomik varlıkları ele geçirip elinde tutmak olduğunu bir defa daha gösterdi" ifadelerine yer verildi.

ABD DEAŞ'IN GİZLENMESİNİ SAĞLIYOR

ABD'nin son eylemiyle ilgili bir açıklamada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zahararova'dan geldi. Zaharova, "ABD'nin Suriye'nin güneyindeki Tanf kırsalında kendi üssü etrafında tek taraflı olarak kurduğu 55 kilometrelik güvenlik bölgesi, DEAŞ'ın geri kalan militanları tarafından kullanılıyor. Militanlar, bu geniş bölgede Suriye hükümet güçlerinden gizlenme, burada gruplaşma ve çöl bölgelerine yeniden sızmak için silahlanma imkanı buluyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.