Hava Durumu

Rusya'dan ABD'ye: 'Karşılık vereceğiz'

ABD'nin Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov da dahil 5 kişiyi daha yaptırım listesine dahil etmesine Rusya'dan yanıt gecikmedi: 'Karşılıksız bırakmayacağız.'

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan ABD'ye: 'Karşılık vereceğiz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Maliye Bakanlığı'nın Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov dahil 5 Rusya vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etmesiyle ilgili konuştu.  Zaharova "Her şey gülünç derecede garip. Zira hiçbir gerçek dayanak noktası yok. Ne yazık ki bu adımlara karşı cevap vereceğimiz yönündeki tavrımızı yeniden göstermek durumundayız. Her zaman yaptığımız ve vurguladığımız gibi, bu bizim seçimimiz değil" ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLERİ YOK ETME HAMLESİ

Rusya'nın ABD ile stratejik ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu belirten Zaharova "Ancak ABD, tüm bu yaptırım oyunlarına devam ederek ikili ilişkileri yok etme yolunda ilerleme konusunda açık bir istek gösteriyor" dedi.

KİŞİ SAYISI 200'E ULAŞTI

Zaharova, ABD'nin yaptırım uyguladığı kişi sayısının 200'e, ticari kuruluş sayısının da 400'e çıktığını ifade etti. ABD'nin 14 Aralık 2012'de kabul ettiği Magnitskiy Yasası, insan hakları ihlaline karıştığı iddia edilen Rus vatandaşlarına yönelik vize yaptırımlarını öngörüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.