Hava Durumu

Rusya'dan Ankara'nın canını sıkacak 'Barış Pınarı' açıklaması!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terörist unsurları yok etmek ve güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekat'ının ülkedeki siyasi istikrar sürecine zarar verebileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Ankara'nın canını sıkacak 'Barış Pınarı' açıklaması!

Rossiya 1 televizyonundaki 'Moskova.Kremlin.Putin' programında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun son derece endişe verici olduğunu, bu durumun ülkeye siyasi yolla istikrar getirilmesi sürecine zarar verme potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Peskov, "Genel anlamda Suriye'nin kuzeydoğusundaki gidişat son derece endişe uyandırıyor. Siyasi istikrar sürecine zarar verebilecek olaylar gerçekleşiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Ekim'de gerçekleştirmeyi planladığı Rusya ziyareti öncesi yapılan söz konusu açıklamayla ilgili, "Moskova, Ankara'yı Esad'la diyaloğa zorluyor" yorumları yapıldı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki terörist unsurları yok etmek ve güvenli bölge oluşturmak amacıyla 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, 17 Ekim'de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, beraberindeki heyetle Türkiye'ye gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer ile yapılan toplantıların ardından harekata 120 saatlik ara verilmesi ve bu süreçte teröristlerin tahkimatlarını tahrip ederek, 32 kilometre geriye çekilmesi kararlaştırılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.