Hava Durumu

Rusya'dan çok kritik Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme için Soçi'ye gitti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye arasında İdlib'e yönelik görüş ayrılığı olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan çok kritik Türkiye açıklaması

TC-CAN adlı özel uçakla saat 12.30da Rusyaya hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinden İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer tarafından uğurladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye nedeniyle bu ay ikinci kez görüşecek olmasına ilişkin, "İdlib'deki durum kritik. Rusya ve Türkiye'nin görüş ayrılıkları var. Bu da en üst düzeyde ciddi bir görüşme yapılmasını gerektiriyor" dedi.

Peskov görüşmenin içeriğine ilişkin detay vermedi. Ancak Türkiye'nin İdlib'de ateşkesi yeniden gündeme getirmesi bekleniyor. Rusya ise sivillerin İdlib'den ayrılabilmesi için bu bölgede insani koridorlar oluşturulmasını önermişti.

Soçi'deki toplantı, Rus lider Putin ve Erdoğan'ın bu ayki ikinci görüşmesi olacak. Zira iki lider, 7 Eylül'de de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı üçlü bir Suriye görüşmesi yapmıştı.

İdlib Astana süreci kapsamında gerilimi azaltma bölgesi ilan edilmişti. Bu anlaşma kapsamında İdlib'de Türk askerlerinin görev yaptığı 12 gözlem noktası bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.