Hava Durumu

Rusya'dan çok sert çıkış: Soğuk savaşta bile olmayan oldu

İngiltere ve ABD'nin başını çektiği bir dizi ülkenin, eski Rus ajan Sergey Skripal zehirlenmesi gerekçesiyle Rus diplomatları sınır dışı etmesine Moskova'dan çok sert açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Soğuk Savaş'ın bile kuralları vardı, ABD'yle İngiltere edep kurallarını bıraktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan çok sert çıkış: Soğuk savaşta bile olmayan oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov İngiltere ve ABD ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Moskova'da Bangladeş Dışişleri Bakanı Abdül Hasan Mahmud Ali ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, İngiltere ve ABD'nin başı çektiği bir dizi Batılı ülkenin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın zehirlenmesi gerekçesiyle Rus diplomatları sınır dışı etmesini değerlendirdi. Günümüzde Rusya'nın ABD, İngiltere ve diğer ülkelerle ilişkilerinin Soğuk Savaş döneminden daha kötü olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soğuk Savaş döneminde bile kuralların olduğunu, söz konusu ülkelerin ise edep kurallarını terk ettiğini belirtti.

AĞIR SUÇLAMA

Lavrov, "Soğuk Savaş hakkında çok şey konuşuluyor. Günümüzdeki durumun klasik Soğuk Savaş döneminden daha kötü olduğu da konuşuluyor. Zira o dönemde bazı kurallar vardı, edep kuralları uygulanırdı. Ancak bugün başta İngiltere, ABD ve onları körü körüne takip eden Batılı partnerlerimiz, tüm edep kurallarını terk ederek aleni yalana ve dezenformasyona yöneldi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.