Hava Durumu

Rusya'dan kafaları karıştıran açıklama!

Rusya lideri Putin'in Suriye ziyareti sırasında askerlerine verdiği 'Geri çekilin' emrinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki iki askeri üssünde kalıcı varlığına yönelik çalışmalara başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan kafaları karıştıran açıklama!

Rusya'dan Suriye'deki askeri varlığıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'nin Tartus ve Hmeymim kentlerinde kalacak daimi Rus birliklerini oluşturmaya başladıklarını söyledi. Şoygu "Geçen hafta Başkomutan (Vladimir Putin) Tartus ve Hmeymim'deki konuşlandırma noktalarının yapısı ve personel kadrosunu onayladı. Birlikleri oluşturmaya başladık" dedi. Rusya lideri Putin'in Suriye ziyareti sırasında askerlerine verdiği 'Geri çekilin' emrinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yaptığı açıklama kafaları karıştırdı

ÜSTE NELER VAR?

Suriye'deki iç savaşın yedinci yılını doldurmasına aylar kala, Rusya'nın ülkede kurduğu hava savunma üssü uydudan görüntülenmişti. Akdeniz kıyısındaki Tartus ile iç kesimlerdeki Hama arasında yer alan ve aybaşında görüntülenen Masyaf'taki üste, radarlar ve silahlar bulunuyor.

2015'TEN BU YANA...

Rus lider Vladimir Putin, Suriye ziyareti sırasında bu ülkedeki askerlerine 'Geri çekilin' emri vermişti.. Rusya, 30 Eylül 2015 yılından beri devam ettiği Suriye'deki operasyonlarını tamamlamış ve ülkedeki güçlerinin önemli bir kısmını geri çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.