Hava Durumu

Rusya'dan NATO'ya Türkiye yanıtı

NATO'nun Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatıyla ilgili dile getirdiği rahatsızlığına tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Kirill Logvinov, "Bu, bizi ve Türkiye'yi ilgilendirir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan NATO'ya Türkiye yanıtı

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Berlin Güvenlik Konferansı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Logvinov, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili NATO kanadından gelen tepkileri değerlendirdi. Logvinov, "Herhangi bir tarafın rahatsızlığını değerlendirecek ve her açıklamayı yorumlayacak olursak... Bu, bizi ve Türkiye'yi ilgilendirir" dedi.

HER ÜLKEYE AÇIĞIZ

Logvinov, "Eğer Türk meslektaşlarımız bu tür silahlara ilgi duyuyorsa ve müzakerelere hazırsa, biz herhangi bir askeri-siyasi blokta üye olup olmadığına bakılmaksızın her ülkeye karşı açığız" ifadelerini kullandı.

NATO RAHATSIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, daha önce Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alımı hakkında "NATO üyeleri hangi ekipmanı edineceklerine kendileri karar verir" demiş, S-400 sistemini NATO'ya entegre etmek için Türkiye'nin bir talepte bulunmadığını söylemişti. NATO yetkililerin farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarda ise söz konusu sistemin NATO'ya karşı bir tehdit oluşturabileceği belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.