Hava Durumu

Rusya'dan Suriye çağrısı! 'Son verin'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'ye yapılan operasyonda sivillerin de zarar gördüğüne belirtip, batılı liderlerin hızlı bir şekilde tehlikeli duruma son vermesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Suriye çağrısı! 'Son verin'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye karşı onun topraklarında büyük bir füze saldırısı yaparak ABD'nin İngiltere ve Fransa ile Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nü kaba bir şekilde ihlal eden saldırgan bir eylemi gerçekleştirdiği savunuldu. 

Deniz ve havadan 100'ün üzerinde Suriye'yi hedef alan güdümlü füze atıldığı belirtilen açıklamada, askeri yerler ile sivil altyapılar dahil önemli maddi zararlar meydana geldiği ifade edildi. 

Saldırıdan sivillerin zarar gördüğüne dair basında bilgiler olduğu aktarılan açıklamada, Rus vatandaşlarının zarar görmediği ve Rusya'nın kontrolünde olan üslerin de füzeler tarafından hedef alınmadığı bildirildi. 

Açıklamada, "Bu maksatlı korkunç eylem, Suriye rejiminin Şam banliyösündeki Duma şehrinde 7 Nisan'da sözde kimyasal silah kullandığı şeklinde uydurulmuş bahanelerle gerçekleştirilmiştir." değerlendirmesine yer verildi. 

Rus tarafı ve Suriye rejiminin sunduğu gerçeklerin görmezden gelindiği ifade edilen açıklamada, saldırının bölgede Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün gerçekleri ortaya koymakla görevli müfettişlerinin Duma'ya gönderileceği bir zamanda yapıldığına işaret edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.