Hava Durumu

Rusya'nın koronavirüs aşısı ile ilgili detaylar ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün uluslararası kamuoyunu heyecanlandıran bir açıklama yaptı... Putin, dünya üzerinde ilk kez bir Covid-19 aşısına tescil verildiğini duyururken, Rus yetkililer aşının detaylarını tek tek açıkladı. Yapılan açıklamada aşının ne zaman, nerede ve ne miktarda üretileceği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'nın koronavirüs aşısı ile ilgili detaylar ortaya çıktı!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dimitriev, dünya üzerinde tescillenen ilk Covid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dmitriev, uluslararası pazarda "Sputnik V" adı verilecek aşının klinik testlerinin yakın bir zaman içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler'de başlayacağını söyledi. Dmitriev, "Aşının formülü ile ilgili bir siber saldırı olmadı. Bilgilerimizi paylaşmaya açığız. Aşının 3'üncü fazı çarşamba günü (yarın) başlayacak. Aşının Brezilya'da üretilmesini bekliyoruz. Latin Amerika'da aşının üretimi onayın alınmasıyla birlikte Kasım ayında başlayacak" dedi.

Rus yetkili, dünyanın farklı bölgelerinden 1 milyar dozluk aşı talebi geldiğini söylerken, "Üretimi artırarak yıllık 500 milyon dozluk üretim için uluslararası anlaşmalar yaptık. Bu aşının çok güvenli olduğunu düşünüyorum. Ben kendim de denedim ve herhangi bir yan etkisi olmadı" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.