Hava Durumu

Rusya, Suriye'den çekiliyor

Türkiye ziyaretinden önce Suriye'deki Rus askeri üssüne geçerek Suriye rejim lideri Beşar Esad ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de bulunan askeri üsteki Rus askerlerinin ülkeden çekilmesi talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya, Suriye'den çekiliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün önce Mısır'da ardından da Türkiye'de temaslarda bulunacak. Ancak Putin bu ziyaretlerin öncesinde Suriye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rus Tass haber ajansının verdiği bilgiye göre Putin, Lazkiye'deki Hmyemim Askeri Üssü'nde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile buluştu.

Burada bir açıklama yapan Putin, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

BARIŞI GETİRECEĞİZ

Putin, Türkiye ve İran ile Suriye'de barışçıl ve siyasi süreci tesis etmeyi umduklarını da vurgulayarak, "Bu noktada Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Türk ve Mısırlı liderlerle bu konuyu kısa bir sonra görüşeceğim." ifadelerini kullandı.

KAFALARINI KALDIRIRLARSA...

Putin ayrıca, 'teröristlerin Suriye'de kafalarını yeniden kaldırmaları halinde Rusya'nın onları daha önce hiç görmedikleri kadar güçlü saldırılarla vuracağını' belirtti. Putin, Suriye'de ve Rusya'da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.

Moskova yönetimi daha önce de Suriye'deki Rus askeri gücünün büyük ölçüde azaltılacağını söylemişti.

Rusya, Suriye'deki operasyonlarına Ağustos 2015'te başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.