Hava Durumu

Rutkay Aziz'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi! Ben mi yoksa Mozart mı faşist?

Oyuncu Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" sözlerine yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rutkay Aziz'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi! Ben mi yoksa Mozart mı faşist?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti grup toplantında, oyuncu Rutkay Aziz'in kendisine yönelik, "Bir Mozart, bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, oyuncu Deniz Çakır'a yönelik de sert göndermelerde bulundu.

Erdoğan, "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. İki üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var' diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun. Dert başka ne derseniz deyin bu ülkede insanların yaşam biçimi ile uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyasi zihniyettir. Bu CHP zihniyeti inşallah önümüzdeki seçimlerde milletimizden hak ettiği dersi bir kez daha alacaktır." İfadelerini kullanmıştı.

Aziz, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin "Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart'ı korumaktan yanayım" dedi.

Artı TV yayınına bağlanan oyuncu Rutkay Aziz, aslında Erdoğan'a bir şey önermediğini belirterek, "Sadece bana Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gideceği söylendi, bu konuda ne düşündüğüm soruldu. Ben de 'Çok iyi olur, Mozart ve Beethowen dinler, iyi gelir' dedim" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.