Rusya'nın, S-300 füzeleri konusunda Şam ile görüşmeler yapmadığı ve Şam'ın bu füzelere ihtiyacı olduğunu düşünmediği bildirildi.
Rusya'nın, yerden-havaya savunma sistemleri konusunda yaptığı anlaşılan bu geri dönüş, Rusya'yı bu satıştan vazgeçirmeye çalışan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bu hafta Moskova'ya yaptığı ziyareti izliyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus askeri yardımları konusundaki yardımcısı Vladimir Kozhin, Izvestia gazetesinin Suriye'ye S-300 füzeleri verilmesi konusundaki sorusuna, "Şimdilik yeni ve modern hava savunma sistemlerinin teslimatı gibi bir konu konuşmuyoruz" dedi.
Rusya geçen ay Suriye'ye Batılı ülkelerin yaptığı hava saldırılarının ardından, İsrail'in itirazlarına rağmen Suriye'ye bu silahları vereceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batı saldırılarının Rusya'nın füzelerin satışı konusundaki her türlü ahlaki çekincesini ortadan kaldırdığını söylemişti. Ancak Kozhin'in, Netanyahu'nun ziyaretinin hemen ardından yaptığı açıklama, İsrail'in Moskova nezdindeki lobi faaliyetlerinin sonuç verdiğini gösteriyor. Kozhin, Suriye ordusunun "ihtiyacı olan her şeye sahip olduğunu" söyledi.
İsrail, İran'ın, Lübnanlı Şii Hizbullah örgütüne gönderdiği silah sevkiyatına karşı yaptığı hava operasyonlarına engel olacağı için, Suriye'nin S-300 edinmesini istemiyor. Önceki yıllarda Rus ordusu için geliştirilmiş olan S-300 füzelerinin modern ve gelişmiş versiyonları kamyonlardan ateşlenebiliyor ve askeri uçaklarla kısa ve orta menzilli balistik füzeleri vurabiliyor. Daha üstün yetenekli S-400 modelinin gerisinde kalmış olmasına rağmen, S-300'ler yine de Suriye ordusunun sahip olduğu benzer sistemlerden çok daha etkili.
En Çok Okunan Haberler
Merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık açıkları olan 5.4 ...
Bursa'da deprem!Bursa yine sallandı. Kandilli Rasathanesinden yapıla...
Başkan Aktaş: 'Stadyumu yanlış yere yaptık, ...Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, stad...
Bursa'da tekmeli, yumruklu, coplu kavga! Acı...Bursa Adliyesi'nin 10 metre ilerisinde trafikte yol ...
Bursa'da her yerde aranıyor! 'İnsaniyet namı...Bursa'da 2 gün önce işe giden annesinin ardından evd...
Bursa'da 7 tanzim satış noktası daha açılıyo...Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginin ardında...
Türkiye'de doğan Suriyeli çocuk sayısı belli...İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 405 bin 5...
Hallere 1 TL'ye geldi 9 TL'ye satıldı, ceza ...Meyve-sebzede yaşanan yüksek fiyat artışıyla birlikt...
Bursa'da bu kafeye müşteriler çay içmeye değ...Bursa'daki tarihi surlarda bulunan bir kafenin tuval...
Dünya çapında aranan teröristler Bursa'da ya...Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı il...
Tanzim satışlar nedeniyle marketler zararına...Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın ardından kurul...
Bursa'da metro istasyonunun ismi değişti!Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla, mü...
Bursa'da pankartlı protesto: 'Kardeşi kardeş...Bursasporlu bazı taraftarlar, sabah saatlerinde bir ...
Emekliye güzel haber! Aylık kazanç bin 472 l...Beklenen düzenleme Meclis komisyonundan geçti. Bayra...
Benzincilerin başkanı konuştu: '40 yıldır bö...Benzine dün yapılan 27 kuruşluk zamla birlikte gözle...