Hava Durumu

'S-400'e acil ihtiyacım var'

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmediğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Müttefiklerimden alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'S-400'e acil ihtiyacım var'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 10. Türk-İtalyan Forumu'na katıldı. Forumun ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Çavuşoğlu, "Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var. Hava sahamızı korumak zorundayız. Müttefiklerimizden alamıyoruz, başka yerden alırız" diye konuştu.

BİR YERE KAYMIYOR

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamını gelmediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir yere kaymıyor, olduğu yerde duruyor. Bazı Avrupa ülkeleri kendini patron olarak görüyor" dedi. Çavuşoğlu Türkiye'nin çok yönlü bir dış politika izlemeye hakkı olduğunu da söyledi.

S-400 ÖZELLİKLERİ

Dünyadaki en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak nitelendirilen sistem, savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlandı. S-400 taburu, en az bir mobil operasyon komuta merkezi, 8 fırlatıcı ve 32 füzeden oluşuyor. Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi algılama özelliğine sahip ve saniyede 4,8 kilometre hızla füze gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha az sürede tepki veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.