Hava Durumu

S-400'lerin ikinci bölüm sevkiyatı ne zaman başlayacak?

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "F-35 programından çıkartılmamızın hukuki zemini yok. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık" dedi. Demir, S-400'lerle ilgili olarak da "İkinci bölüm sevkiyatı gelecek yıl başlayabilir. Kumanda tabii ki Türkiye'nin elinde olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2019 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
S-400'lerin ikinci bölüm sevkiyatı ne zaman başlayacak?

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamaları şu şekilde:

* F-35 Programında yükümlülüklerimizi yaptık. Programdan çıkarılmamızın hukuki zemini yok. Personelimiz içeri alınmazsa ödemeleri yapmayız. Projede kalma arzumuzu ilettik. ABD'nin F-35 konusunda yaklaşımı 'Ben yaptım, oldu' şeklindedir. Proje ortaklarından bağımsız alınan bir karardır. Türkiye'nin F-35 program ortaklığı hali hazırda devam ediyor. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık.

* F-35 İle S-400'ün aynı ortamda olmasında sorun yok.

* S-400 sevkiyatının ikinci bölümü gelecek yıl başlayabilir. Amerikalılar S-400 ve F-35 bir arada çalışamaz argümanını destekleyecek hiçbir teknik açıklama yapmadı. S-400'ün komutası tamamıyla Türkiye'nin elinde olacak. Bu sistemle Türkiye'nin istemediği hiçbir şey yapılamaz. S-400'ün balistik füze önleme kabiliyeti yok şeklinde bir argüman yanlıştır. S-400'lerin balistik füze önleme kabiliyeti var. Bu füzeler tek çeşit değil. Her sistemin kendine göre kısıtlamaları var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.