Hava Durumu

'S-400'ün kontrolü tamamen TSK'da olacak'

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin kontrolünün kimde olacağı konusuna açıklık getirdi: "Kontrolü tamamen TSK'da olacak. Teknoloji iş birliği ve ortak geliştirme taahhütü anlaşmada var."

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'S-400'ün kontrolü tamamen TSK'da olacak'

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, bugün Ankara'da imzalanan S-400'lerle ilgili anlaşmanın detaylarıyla ilgili açıklama yaptı. "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi ihtiyacına yönelik olarak başlatılan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Rusya Federasyonu ile yapılan görüşmeler neticelendirilmiş olup Proje ile 1 adedi opsiyon olmak üzere toplamda 2 adet S-400 Sistemi (Bataryası) tedarik edilecektir" ifadeleri yer alan açıklamada, "Aynı anda hem hava araçlarına hem de balistik füzelere karşı etkin olan S-400 sisteminin kontrolü tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olacak ve S-400 sistemi herhangi bir dış unsura bağlantısı olmadan bağımsız bir şekilde görev yapabilecektir. Sistemin kullanımı, yönetimi, dost düşman tanıma sistemleri milli imkanlarla gerçekleştirilecektir" denildi.

2020 YILININ İLK ÇEYREĞİ

İlk teslimatın 2020 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlandığı belirtilen açıklamada, "Proje ile ilgili teknoloji kazanımına yönelik işbirliği ve ortak geliştirme taahhüdü, sözleşmede yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.