Hava Durumu

Saadet liderinden hükümete eleştiri

Hükümetin Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bazı söylemlerini eleştiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saadet liderinden hükümete eleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili söylemler üzerinden hükümete yüklendi. "İktidar, milli bir meseleyi siyasi bir malzeme haline getirme eğiliminde iç politikada" diyen Saadet lideri, "Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamızın icap ettiği bir dönemde iktidarların böyle bir yolu tercih etmesi anlaşılır bir tavır değildir" ifadesini kullandı. Karamollaoğlu, "Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin'i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor" diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN KENDİ TERCİHİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Eğer yeri gelirse ben de en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa, bu vatana, bu millete, taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim" sözlerinin hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu,  "Sayın Bahçeli'nin böyle bir tavır sergilemesi kendi tercihidir. Şu anda Türk ordusu gerekeni yapıyor benim kanaatim. Dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyacı olduğu kanaatinde değilim. Cepheye gitmek isteyenlere karşı bir imkan sağlanırsa, sivillerin arasında gitmek isteyenlere bir yol açılabilir" dedi.

ABD İLE AYNI ÇUVALA GİRİLMEZ

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli bir operasyon olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izin veremeyiz. Bunu herkes bilsin. O bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz de bilsin ki Amerika ile aynı çuvala girilmez. Amerika menfaati gerektirdiği zaman herkesi ezer, bundan dolayı da böyle bir noktada biz bu harekatın yerinde olduğuna vurgu yapıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.