Hava Durumu

Saadet Partisi AK Parti'yle ittifak şartını açıkladı!

AK Parti ile ittifak şartını açıklayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Garip geliyor ama arkadaşlar derse ki 'Biz size devleti teslim ettik, gelin beraber yönetelim, kararları da siz alın' o zaman varız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saadet Partisi AK Parti'yle ittifak şartını açıkladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasetin bir numaralı gündem maddesi partiler arası ittifakla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Edirne'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet lideri, gazetecilerin 'hükümet yeniden milli görüş gömleğini giyer mi?" sorusunu, "Bu arkadaşlarımız herhalde biraz kilo aldılar, bizim gömlek bunlara sığmaz. Giremezler yırtılır, o kadar büyük ciddi yanlış adımlar attılar ki telafisi bu arkadaşlar tarafından mümkün değil. Biz bir ittifak kurabilir miyiz? Garip geliyor ama arkadaşlar derse ki 'Biz size devleti teslim ettik, gelin beraber yönetelim, kararları da siz alın' o zaman varız. Ama sil baştan her şeyi değiştirmek şartıyla. Başka türlü ülkenin düze çıkması mümkün değil. Bir numaralı mesele adaletin tesisidir. Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz. İkincisi işin ehline verilmesidir. Bu arkadaşlar işin ehline vermeyi istemiyorlar artık. Çünkü ehil insan geldiğinden 'bunların yapma dediği işi yaparım, ancak böyle düzelir' diyor. Üçüncüsü de kucaklaşma. Bu memlekette bizim farklı fikirlerde, inançlarda olanlar insanlar olarak kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Huzur başka türlü sağlanmaz ki" şeklinde yanıtladı.

SIRADA TÜRKİYE VAR

Karamollaoğlu, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği hava operasyonunu da eleştirdi. Sırada Türkiye ve İran'ın olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Bu hadiselerin ulaşmak istediği bir hedef var. Münferit olarak değerlendirmeye kalkarsak çok hata yaparız. Konu ne Eset, ne IŞİD, PYD bunların hepsi bahane. Esas hedef Irak'tan sonra Suriye'nin parçalanıp bölünmesiydi. Onun arkasından da sıra hiç kimsenin de tereddüdü olmasın Allah muhafaza etsin bize geliyor. Türkiye ve İran'a geliyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.