Hava Durumu

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

Saadet Partisi'nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

Yüksek Seçim Kurulu bugünden itibaren Cumhurbaşkanı adaylık başvurularını almaya başladı. Meral Akşener'i aday gösteren İYİ Parti ve Doğu Perinçek'i adayı olarak gösteren Vatan Partisi'nin ardından Cumhurbaşkanı adayını resmi olarak açıklayan üçüncü parti Temel Karamollaoğlu'nun liderliğini yaptığı Saadet oldu.

Karar, Karamollaoğlu'nun mesajlarını vermek için sıkça kullandığı Twitter'dan duyuruldu. Partinin resmi Twitter hesabından şu görsel kullanıldı:

SAADET'İN ADAYI LİDERLERİ OLDU

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı adayı olarak Temel Karamollaoğlu'nu gösterdi. Saadet Partisi daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstermek istemiş ancak Gül'ün "Toplumsal mutabakat sağlanamadı" reddi yüzünden bu gerçekleştirilememişti.

EN AZ 500 BİN İMZA

Saadet Partisi, adayı için 4 ve 9 Mayıs tarihleri arasında en az 100 bin imza toplayacak.  Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Seçim 2018 Atılım Toplantısında yaptığı açıklamada "Bütün gücümüzle, öyle 100 bin değil en az 500 bin imzayla, hiç kimsenin tereddüdü olmayacak bir tarzda başkan adayımızı belirleyeceğiz" demişti.

SAADET 5, KARAMOLLAOĞLU YÜZDE 10'

Saadet Partisi yetkilileri, partilerinin oy oranının yüzde 5'e yaklaştığını, partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu'na olan ilginin ise yüzde 10'u geçtiğini belirtmişti. Karamollaoğlu da "Gelişmeleri görüyoruz. Bu bizi ümitlendiriyor" değerlendirmesi yapmıştı.

Kesin aday listesi ise YSK tarafından 13 Mayıs'ta açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.