Hava Durumu

Saadet'ten CHP'ye 'uyum' ziyareti

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı. Görüşmede, Türkiye'nin sorunlarını da ele aldıklarını dile getiren iki lider,  değişik görüşlerin taraflara aktarılmasının yararlı gördüklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saadet'ten CHP'ye 'uyum' ziyareti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlatmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.  Siyaset kulislerini hareketlendiren  görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. örüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, dün yaptıkları basın toplantısında, 16 Nisan referandumunun ardından çıkarılması gereken uyum yasalarıyla ilgili görüşlerini kamuoyuna duyurduklarını hatırlatarak, bugün de konuyu CHP'ye takdim etmek üzere Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiklerini söyledi.

'GECİKME BELKİ DE BİR FIRSAT'

Kılıçdaroğlu'nun daha önce Saadet Partisi'ne geldiğini anımsatan Karamollaoğlu, görüşmenin bir "iadeyi ziyaret" niteliği taşıdığını da kaydetti. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na uyum yasalarıyla ilgili hazırladıkları kitapçığı da takdim ettiklerini belirten Karamollaoğlu, "Uyum yasalarının aslında referandumdan 6 ay sonrasına kadar çıkması icap ediyordu. Hukuken böyle olması icap ederken, epeyce gecikti. Bu gecikme de belki bize bir fırsat vermiş oldu" dedi.

DİKKATLE İNCELEYECEĞİZ

Kılıçdaroğlu da Karamollaoğlu ve arkadaşlarının, uyum yasaları konusundaki düşüncelerini kendilerine aktırdığını, yaptıkları çalışmaları ilettiğini ifade etti. Görüşmede, Türkiye'nin sorunlarını da ele aldıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu tür ziyaretleri, demokrasimizin kalitesi, sorunların tartışılması ve değişik görüşlerin karşılıklı taraflara aktarılması açısından son derece değerli ve yararlı görüyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin aktardığı bilgileri büyük bir dikkatle inceleyeceklerini belirterek, bu konudaki düşüncelerini en kısa zamanda Karamollaoğlu ve arkadaşlarıyla paylaşacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.