Hava Durumu

Sadece iki malzemeyle güzelleştiren kür tarifi!

Zeytinyağı ve incirle hazırlanan karışımlar sivilcelerden saç dökülmesine kabızlıktan cilt temizliğine kadar birçok soruna çözüm oluyor. Sizlere sadece iki malzeme ile yapabileceğiniz doğal kür tarifi hazırladık.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sadece iki malzemeyle güzelleştiren kür tarifi!

Sadece kuru incir ve zeytinyağı ile yüzünüzde harikalar yaratabilirsiniz. Tek başına da faydaları saymakla bitmeyen bu muhteşem ikili bir araya geldiğinde ortaya mucize doğal kür çıkıyor. Sadece incir ve zeytinyağından oluşan güzellik kürlerini sizler için bir araya getirdik.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre incir ve zeytinyağı güzellik sırrının en önemli iki ürünü. Zeytinyağı ve incirin faydalarından doğal kür tariflerine kadar işte tüm detaylar...

İNCİRİN FAYDALARI

Yüksek oranda protein, vitamin ve mineraller içermesinden dolayı hücre yenilenmesinde büyük rol oynar. Kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor içeren incir kan basıncınızın düzenlenmesinde faydalıdır. Düzenli sebze ve meyve tüketilmediğinde potasyum eksikliği yaşayan kişilerde incir tüketilmesi vücudu destekler. Sindirimi kolaylaştırır, fosfor ve kalsiyum sayesinde kemiklere ve dişlere iyi gelir. Süt içmeyi sevmiyorsanız kesinlikle tüketmenizi tavsiye ederim. Özellikle kabızlık problemi yaşayan kişilerde müshil görevi görerek bağırsakları rahatlatır.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Bin bir derde deva zeytinyağının sağlığımıza ve cildimize olan faydalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Zeytinyağının muhteşem tadı, kokusu, yedikçe verdiği keyif bir yana cildimize sürdüğümüzde cildi nemlendirmesi, verdiği canlılık ve parlaklık paha biçilemez. Sadece sağlığımıza ve cildimize değil saçlarımızı da faydası dokunan zeytinyağı saçları besleyerek dökülmesini önler. Aynı zamanda yüksek oranda kalsiyum içermesiyle de kemik sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip.

KABIZLIK TEDAVİSİ KÜRÜ

2-3 kuru inciri küçük küçük doğrayın, bir bardağın içine alın ve üzerine kaynar su ekleyerek 10-15 dakika demleyin. Günde 2 veya 3 defa tüketebilir, rahatlıkla çocuklarınıza da kullanabilirsiniz. Bağırsağı temizleyen bu kür aynı zamanda yüksek lif içerdiği için mideye de iyi gelir.

SİVİLCE VE AKNE SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN CİLT KÜRÜ

2-3 adet taze inciri çatal yardımıyla ezip püre haline getirin. Ardından incirleri yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletip yüzünüzü durulayın. Cildinizin temizlendiğini ve zamanla aknelerden kurtulduğunu göreceksiniz.

Not: İncir bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden dikkatli tüketilmesini ve kullanılmasını tavsiye ederim.

SAÇLAR İÇİN ZEYTİNYAĞI

Saf olarak kullanabileceğiniz özelliğe sahip zeytinyağını banyodan 30 dakika önce saçlarınıza sürüp beklettiğinizde; saç derinizi yumuşayacak ve saçlarınız beslenip daha kolay uzayacak.

CİLT İÇİN ZEYTİNYAĞI

Günlük olarak gece yatmadan önce beş dakika yüzünüze boynunuza masaj yaparak süreceğiniz zeytinyağı; yüzünüzün nemli kalmasını ve cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Zeytinyağını isterseniz cilt temizliğinizde de kullanabilirsiniz.

MUCİZE KARIŞIM: İNCİR VE ZEYTİNYAĞI

Malzemeler:

250 gr kuru incir

1 litre zeytinyağı

YAPILIŞI:

Öncellikle kuru incirleri yıkıyoruz, ikiye bölüp ardından bir litrelik kavanozun içine koyuyoruz. Sonrasında üzerine bir litre saf zeytinyağını ekliyoruz. Kavanozun ağzını kapatıyoruz ve beş gün karanlık bir dolapta saklıyoruz. 5. günden itibaren sabah akşam ikiye böldüğümüz incirlerden ikişer adet tüketiyoruz. Her çıkardığımız incirin yerine incir ekleyip yedi ay boyunca bu karışımı kullanıyoruz.

MUCİZE KARIŞIM: İNCİR VE ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELER?

Boğaz enfeksiyonlarını giderir, kış aylarında gribal enfeksiyonları engeller.

Kalp sağlığımızı korur.

Kolestrolü düzenler.

Sabahları aç karnına tüketildiğinde kabızlığı giderir.

Kadınlarda hamile kalmayı destekler.

Metabolizmayı hızlandırır; diyet yapanlarda tatlı isteğini bastırmakta oldukça yararlı etkili bir işlev görür.

Demir açısından zengin bir besin kaynağı olan kuru inciri tüketmek kansızlık çekenlere özellikle faydalı olur.

Not: Şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.