Hava Durumu

Şadi Özdemir'den flaş adaylık açıklaması

CHP Bursa İl Kongresi'ne az bir zaman kala, mevcut il başkanı Şadi Özdemir'in aday olup olmayacağı konusu netleşti. Kongrede aday olmayacağını açıklayan Özdemir, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şadi Özdemir'den flaş adaylık açıklaması

7 Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan CHP İl Kongresi'nden önce, Bursa CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) basın toplantısı düzenledi. Bursa CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal'ın da katıldığı toplantıda konuşan Şadi Özdemir, başkanlık sürecini değerlendirdi. Tamamlanan projelerden ve tamamlanacak projelerden bahseden Başkan Özdemir, yönetim olarak önemli başarılara imza attıklarını dile getirdi.

'DAVA İNSANI OLDUM'

İlçelerin kongre süreçlerini de başarılı şekilde tamamladıklarını hatırlatan Özdemir, 7 Ocak'ta yapılacak olan il kongresine tüm hazırlıkların yapıldığını açıkladı. Kongrede aday olmayacağını söyleyen Özdemir, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev çoktur. Bunların en önemlisi de İl Başkanlığı görevidir. Hem çok yıpranma yeridir, hem daha çok koşturma yeridir. Bu görevi ancak dava insanı yapar. Bende bu işi hep dava olarak gördüm, dava insanı oldum. Bu parti de koltuklar gelip geçidir, davamız kalıcıdır. Siyasetin dışına çıkmıyorum sadece il başkanlığı görevimin dışına çıkıyorum. Partimde sorumluluk alamaya devam edeceğim. Bize birilerinin görev vermesi gerekmiyor. İnanıyorum ki, il kongremizden sonra seçilecek başkan ve yönetim de görevini layıkıyla yerine getirecektir" dedi.

'SAĞLIK SORUNLARINDAN DOLAYI'

İl başkanlığı görevini sağlık sorunları nedeniyle sürdüremeyeceğini dile getiren Şadi Özdemir, "Bu kararı dün veya geçen hafta almadım. 5-6 ay önce böyle bir karar almıştım. Tedavilerim bittikten sonra karar vereceğimi daha önce de söylemiştim. Çünkü il başkanlığı görevi çok yorucu bir iş. Sürekli sahada olmak ve örgütün sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlamak zorundasınızdır. Bu kararı daha önce açıklamamamın sebebi ise, il ve ilçe örgütlerinin sağlıklı, demokratik bir ortamda seçim yaptırma arzusu olduğu içindir. Bu süreçler tamamlandı, İl kongremizi de yakın zamanda yapmış olacağız. Görevimi sonuna kadar doğru bir şekilde tamamladığımı düşünüyorum. 2 yıl önce aldığımız bayrağı yeni gelecek arkadaşlarımıza da gururla teslim etmeyi ve onlarında bu bayrak yarışında daha ileriye götüreceklerine eminim" ifadelerini kullandı.

TEK ADAY İSTEĞİ

Özel olarak hiçbir adaya destek vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Özdemir, bir aday üzerinde uzlaşma sağlandığı taktirde daha sağlıklı bir seçim süreci geçirileceğine, bununla ilgili de tüm ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve il yönetimi ile çalışma başlattıklarını fakat bu çalışmayı başarıya ulaştıramadıklarını aktardı.

YILDIZ DÜN ÇEKİLDİ

İl başkanlığı için ismi sıkça dillendirilen bir önceki dönem il başkanı Zafer Yıldız, dün sosyal medya hesabından yaptığı sitem dolu açıklamayla kongrede aday olmayacağını duyurmuştu. Kongrede aday olacak bir başka isme destek olmak için adaylıktan çekilmediğini vurgulayan Yıldız, "Kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok" demişti.

2 ADAY KALDI

Özdemir ve Yıldız'ın açıklamalarının ardından CHP'de geriye iki aday kaldı.  Adaylardan Hüseyin Akkuş ve Turgut Özkan'ın önümüzdeki günlerde kamuoyuna adaylıklarını duyurması bekleniyor. Pazar günkü kongreye kadar başka bir isim adaylığını açıklamadığı takdirde CHP, 2 adaylı kongre gerçekleştirecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.