Pizzaseverler için çok sağlıklı bir yöntemimiz var. Karnabaharın mide koruyucu, yüksek potasyum içeriğiyle tansiyon dengeleyici ve enfeksiyonlara karşı olan özelliklerinden faydalanmak için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Afiyet olsun.
Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Kaya
MALZEMELER:
500 gr karnabahar
1/2 su bardağı (50-60gr) light mozzarella veya dil peyniri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 tutam karabiber
Yarım silme çay kaşığı tuz
Bir tutam sarımsak tozu
Pizza sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla su
Tuz
Karabiber
Üstü için:
Light kaşar peyniri veya light mozzarella
Beyaz peynir
4-5 adet cherry domates
Soğan
3-4 adet ince dilimlenmiş zeytin
1-2 tane ince dilimlenmiş mantar
Roka
Nane
(İsteğe göre farklı malzemeler de eklenebilir.)
TARİF:
Fırın 240-250 dereceye ayarlanır. Karnabaharlar yıkanır. Yumuşayana kadar haşlanır, rondodan geçirilip iyice ufaltılır. Ufalmış karnabaharlar 4-5 dk.haşlanıp süzgece alınır. Karıştırılıp 5-10 dk. kadar bekletilir. İlk sıcaklığı gitmiş olan karnabaharın, temiz bir mutfak bezi veya bir tülbentin arasına alınarak iyice suyu sıkılır. Suyu sıkılmış karnabahar bir kaba alınarak içerisine; peynir yumurta ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin ortasına hazırladığımız harç boca edilir. Yuvarlak olacak şekilde bastırılarak yayılır. Bu aşamada her yerin eşit olmasına dikkat edin. Kenarları elimizin yan kısmıyla düzeltilir. 13-15 dk. arası fırına verilir.
Ufak bir sos tenceresine yağ konur, salça kavrulur. Kokusu çıktıktan sonra domates rendesi eklenir ve yeniden kavrulur kıvamına göre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç dakika kısık ateşte pişirilir. Baharatlar birer tutam olacak şekilde katılır, karıştırılıp altı kapatılır.
Taban fırından çıktıktan sonra fırının derecesi 220-230'a düşürülür. Hazırladığımız pizza sos pizza tabanına yayılır. Üzerine ilk olarak peynir olmak üzere diğer malzemeler de yerleştirilip 6-7 dakika peynir eriyene kadar fırına verilir. Çıktıktan sonra taze nane ve roka eklenerek servis yapılır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sağlık dostu tarif: Karnabahar pizza
Pizzaseverler için çok sağlıklı bir yöntemimiz var. Karnabaharın mide koruyucu, yüksek potasyum içeriğiyle tansiyon dengeleyici ve enfeksiyonlara karşı olan özelliklerinden faydalanmak için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Afiyet olsun.
Nilüfer Kaya
MALZEMELER:
500 gr karnabahar
1/2 su bardağı (50-60gr) light mozzarella veya dil peyniri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 tutam karabiber
Yarım silme çay kaşığı tuz
Bir tutam sarımsak tozu
Pizza sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla su
Tuz
Karabiber
Üstü için:
Light kaşar peyniri veya light mozzarella
Beyaz peynir
4-5 adet cherry domates
Soğan
3-4 adet ince dilimlenmiş zeytin
1-2 tane ince dilimlenmiş mantar
Roka
Nane
(İsteğe göre farklı malzemeler de eklenebilir.)
TARİF:
Fırın 240-250 dereceye ayarlanır. Karnabaharlar yıkanır. Yumuşayana kadar haşlanır, rondodan geçirilip iyice ufaltılır. Ufalmış karnabaharlar 4-5 dk.haşlanıp süzgece alınır. Karıştırılıp 5-10 dk. kadar bekletilir. İlk sıcaklığı gitmiş olan karnabaharın, temiz bir mutfak bezi veya bir tülbentin arasına alınarak iyice suyu sıkılır. Suyu sıkılmış karnabahar bir kaba alınarak içerisine; peynir yumurta ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin ortasına hazırladığımız harç boca edilir. Yuvarlak olacak şekilde bastırılarak yayılır. Bu aşamada her yerin eşit olmasına dikkat edin. Kenarları elimizin yan kısmıyla düzeltilir. 13-15 dk. arası fırına verilir.
Ufak bir sos tenceresine yağ konur, salça kavrulur. Kokusu çıktıktan sonra domates rendesi eklenir ve yeniden kavrulur kıvamına göre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç dakika kısık ateşte pişirilir. Baharatlar birer tutam olacak şekilde katılır, karıştırılıp altı kapatılır.
Taban fırından çıktıktan sonra fırının derecesi 220-230'a düşürülür. Hazırladığımız pizza sos pizza tabanına yayılır. Üzerine ilk olarak peynir olmak üzere diğer malzemeler de yerleştirilip 6-7 dakika peynir eriyene kadar fırına verilir. Çıktıktan sonra taze nane ve roka eklenerek servis yapılır.
En Çok Okunan Haberler
Memleket Partisinde olağan kurultay kararı
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı
Muslera, Milli Takım kariyerini sonlandırdı
Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama
TOFAŞ çeyrek finale yükseldi
Üzgün ve endişeli ruh haline dikkat !
'Yol Tarifleri' sanatseverlerle buluştu
Taylor Swift rekora doymuyor