15 Aralık 2017 Cuma

  • 3,880 TL
  • 4,572 TL
  • 156,55 TL
  • 109.666
BURSA 17°

Paket dondurmadan uzak durun!

Paket dondurmadan uzak durun!
  • 2592

Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Esra Kula, paketli dondurmaların sağlığa zararlı olduğunu, evde yapılan dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 14:49 SAĞLIK

Yaz aylarında çokça tüketilen dondurmanın şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı bir seçenek olmasına rağmen, içeriğinde gerçek süt ile şeker ve salep barındırmayan paketli dondurmaların tam tersi sağlığa zarar vereceğini ve kilo alımını hızlandıracağını belirten Diyetisyen Esra Kula, “Dondurma süt ve salepten yapılmışsa gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Fakat süt tozu, ağır yağlar, kremalar ve bir sürü koruyucularla hazırlanmış; ismi dondurma olsa da içeriği dondurma olmayan gıdalara karşı dikkatli olmak, özellikle çocukları bunlardan korumak önemli” dedi.

YOĞURT, MEYVE VE YULAFLA EVDE SAĞLIKLI DONDURMA

Dışarıdan alınan paket dondurmalar yerine evde yapılan dondurmaların daha sağlıklı seçenekler olacağını kaydeden Kula, “Evde yoğurt, yulaf, meyve blendırdan geçirilip dondurma kaplarına konularak alternatif ve sağlıklı yoğurtlar yapılabilir. Bu, birebir alışkın olduğumuz dondurma tadında olmasa bile soğuk ve sağlıklı bir yiyecek olarak ara sıra çocuklara sunulabilir ya da kilo vermek isteyenler bu tür alternatifleri değerlendirebilir” ifadelerini kullandı.

İşte harika dondurma tarifleri:

Ev yapımı muzlu dondurma: 2 kg muz, 100 gram toz şeker, yarım su bardağı su

Hazırlanışı - Muzu soyup doğrayıp blendera alın. Toz şekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.

2 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 2-3 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Ev yapımı çilekli dondurma: Yarım kg çilek, 1 su bardağı toz şeker, iki buçuk su bardağı krema, süslemek için çilek

Hazırlanışı - Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle süsleyip servis edebilirsiniz.

Ev yapımı sade dondurma: 1 litre süt, 2 yumurta, 1 paket vanilya

Hazırlanışı - Sütü kaynatın ve altını kısık ateş kıvamına getirin. Bu esnada yumurtalar ile vanilya sahlebi iyice çırpın.

Çırpma işlemi sonrasında elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan süte karıştırın. Biraz piştikten sonra çırparak ılımasını sağlayın.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

YAYINLARIMIZ

SONRAKİ HABER

‘Aynısını AK Partili bir başkana yapabilir miydi?’

‘Aynısını AK Partili bir başkana yapabilir miydi?’