17 Ocak 2018 Çarşamba

  • 3,798 TL
  • 4,659 TL
  • 162,61 TL
  • 114.418
BURSA 10°

Sağlık dostu tarif: Karnabahar pizza

Sağlık dostu tarif: Karnabahar pizza
  • 143

Pizzaseverler için çok sağlıklı bir yöntemimiz var. Karnabaharın mide koruyucu, yüksek potasyum içeriğiyle tansiyon dengeleyici ve enfeksiyonlara karşı olan özelliklerinden faydalanmak için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Afiyet olsun.

14 Ocak 2018 Pazar 09:02 SAĞLIK

Nilüfer Kaya

MALZEMELER:

500 gr karnabahar

1/2 su bardağı (50-60gr) light mozzarella veya dil peyniri

1 yumurta

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kekik

1 tutam karabiber

Yarım silme çay kaşığı tuz

Bir tutam sarımsak tozu

Pizza sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet rendelenmiş domates

Yarım çay bardağından 1 parmak fazla su

Tuz

Karabiber

 

Üstü için:

Light kaşar peyniri veya light mozzarella

Beyaz peynir

4-5 adet cherry domates

Soğan

3-4 adet ince dilimlenmiş zeytin

1-2 tane ince dilimlenmiş mantar

Roka

Nane

(İsteğe göre farklı malzemeler de eklenebilir.)

TARİF:

Fırın 240-250 dereceye ayarlanır. Karnabaharlar yıkanır. Yumuşayana kadar haşlanır, rondodan geçirilip iyice ufaltılır. Ufalmış karnabaharlar 4-5 dk.haşlanıp süzgece alınır. Karıştırılıp 5-10 dk. kadar bekletilir. İlk sıcaklığı gitmiş olan karnabaharın, temiz bir mutfak bezi veya bir tülbentin arasına alınarak iyice suyu sıkılır. Suyu sıkılmış karnabahar bir kaba alınarak içerisine; peynir yumurta ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin ortasına hazırladığımız harç boca edilir. Yuvarlak olacak şekilde bastırılarak yayılır. Bu aşamada her yerin eşit olmasına dikkat edin. Kenarları elimizin yan kısmıyla düzeltilir. 13-15 dk. arası fırına verilir.

Ufak bir sos tenceresine yağ konur, salça kavrulur. Kokusu çıktıktan sonra domates rendesi eklenir ve yeniden kavrulur kıvamına göre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç dakika kısık ateşte pişirilir. Baharatlar birer tutam olacak şekilde katılır, karıştırılıp altı kapatılır.

Taban fırından çıktıktan sonra fırının derecesi 220-230’a düşürülür. Hazırladığımız pizza sos pizza tabanına yayılır. Üzerine ilk olarak peynir olmak üzere diğer malzemeler de yerleştirilip 6-7 dakika peynir eriyene kadar fırına verilir. Çıktıktan sonra taze nane ve roka eklenerek servis yapılır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

TSK gece yarısı vurdu!

TSK gece yarısı vurdu!