Hava Durumu

Sağlıklı eğitimde Bursa'daki adresiniz: MNÇ Koleji

Bursa MNÇ Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Melike Kılıç, "18 yıllık eğitim tecrübesiyle, eğitim alanında öncü, bireysel farklılıkları gözeten bir kurum olarak gelecekte başarılı, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, lider ve mutlu bireyler yetiştirmek temel ilkemiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlıklı eğitimde Bursa'daki adresiniz: MNÇ Koleji

Bursa MNÇ Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Melike Kılıç, yeni eğitim öğretim yılında misyonlarına, amaçlarına, hedef ve ilkelerine yönelik önemli bilgiler verdi.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Uludağ Üniversitesi İİBF mezunuyum. Eğitimde iş geliştirme uzmanı ve halkla ilişkiler koordinatörü olarak 3. yılıma devam etmekteyim. MNÇ Koleji'nde ise 1 yıla yakındır çalışmaktayım.

MNÇ Koleji hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?

Geçmişten bu yana dershanecilik, temel lise ve kolej anlayışını benimsemiş okulumuz, temelde, öğrenmeyi öğretmek anlayışı ile çıktığı yolculuğunda, kendisine, yaşadığı fiziksel ve sosyal çevreye, ülkesine ve insanlığa karşı duyarlı bireyler yetiştirmektedir.

Öğrencilerimize geniş bir bakış açısı kazandırarak bilim, spor ve sanat anlayışı ile bütünsel bir yaklaşım içinde olmaları, kendine güvenen, özgün, başkasının fikir ve görüşlerine saygı duyan öğrencilerine, ezberci değil öğretici ve ileriyi hedefleyen,  genç ve dinamik öğretmen kadrosuyla eğitim-öğretim yolunda ilerlemektedir.

18 yıllık eğitim tecrübesiyle, eğitim alanında öncü, bireysel farklılıkları gözeten bir kurum olarak gelecekte başarılı, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, lider ve mutlu bireyler yetiştirmek bizim ilkemizdir.

MNÇ Koleji olarak kaç yaş öğrenci gruplarına eğitim veriyorsunuz?

Ortaokul ve Lise öğrencilerine eğitim vermekteyiz. Lise grubu MNÇ Koleji'ne e-okul olarak gelebiliyorlar ve bizde öğrencilerimizi bu minvalde mezun edebiliyoruz. Ortaokul kısmında ise kurs olarak eğitimimize devam ediyoruz.

Özetleyecek olursak; 2014 yılında Reyhan'da başladığımız bu eğitim kısmımızı, artık Kolej olarak Kükürtlü'de devam ettirmekteyiz.

Öğrenciler için yapılan çalışmalardan bahseder misiniz?

Biz eğitimin önünde engel kalmasın diye önce sağlık diyoruz. Özellikle de göz sağlığı.

Göz sağlığı, hayat kalitesini etkileyen aynı zamanda da öğrenciyi okuduğunu algılamada önemli rolü olan bir adımdır. Bizler eğitimci olarak bu adımı ciddiye alarak bir alışkanlık haline getirdik. Bizzat kendim öğrencilerimi gruplar halinde kurumsal anlaşmasını yaptığım Dünyagöz Hastanesi'nde göz taraması ve ölçüm çalışmalarını düzenli olarak yaptırıyorum. Dünyagöz hastanesi müdürü Ayhan OKUTUR ile yapmış olduğumuz bu anlaşmada öğrencilerin göz sağlığını izliyoruz. Muayene önerilen öğrencilerimin velileri ile görüşüp detaylı uzman hekimler eşliğinde muayenelerini yaptırıyoruz.

Bunun yanı sıra öğrencilerimizin bir gözü diğerine nazaran daha dominant olan tarafını tespit ediyorum. Bu sayede algılamada güçlük çekmemeleri adına baskın olan gözlerinin bulunduğu yöne doğru sınıf içerisinde tahtayı hizalamalarını öneriyorum.

Kan testi - Vitamin değerleri

Çok basit bir vitamin eksikliği dahi çocuğun okul başarısını ciddi şekilde etkileyebilir. D, B12, B1, B6 vitamini, folik asit eksiklikleri direkt olarak çocuğun okul başarısını etkileyecek bir hastalık durumu yaratabilir. Demir eksikliği kansızlık yapar. Bu durumda olan bir çocuk, hiçbir şekilde kendini konsantre edemez, okuduğunu rahat anlayamaz. Bu anlamda öğrencilerimizi kan testine de tabi tutarak okuduğunu anlamaya, anladığını hafızaya kaydetmeye dayalı engelleri ortadan kaldırıyoruz.

Bu bağlamda eğitimden önce sağlık diyerek, bu tür testler sonrası eğitim öğretime başlıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.