Hava Durumu

Sağlıklı lezzet: 'İncir uyutması'

Hafif atıştırmalarla tatlı isteğini bastıramayanlar, sağlıklı olmasına önem verenler için 'İncir uyutması' uygun lezzet. Peki 'incir uyutması' nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlıklı lezzet: 'İncir uyutması'

'Ben hafif atıştırmalarla tatlı isteğimi bastıramam hem ağzıma layık olup sağlıklı olmalı hem de vicdanım rahat olmalı diyorsanız' bu tarif tam da size göre. İncir uyutması incirin sütü mayalamasıyla oluşur, bekledikçe muhallebi kıvamına gelir hem çok pratiktir hem tadı çok lezizdir. Bir kaç malzemeden oluşan son derece pratik bu sağlıklı lezzeti sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tatlımızda şeker, yağ, un ilavesi yok. Şekersiz diye daha az tatlı olur diye düşünmeyin. Oldukça lezzetli olan incir sizi tatmin edecek tadı rahatlıkla sağlıyor. Mail adresimize isteklerinizi iletin merak ettiğiniz tatları deneyelim.

İşte kemik sağlığını, bağışıklığı destekleyen, kalbi ve beyni koruyan incirin en tatlı hallerinden biri, afiyet olsun.

 

MALZEMELER: (1 PORSİYON)

3 adet kuru incir

1 çay bardağı laktozsuz süt

(daha tatlı olması için)

½ çay kaşığı tarçın

2 tam ceviz

TARİF:

Kuru incirlerin saplarını kesip, incirin geri kalanını küçük küpler halinde doğrayalım. Sütü kaynama sıcaklığına ulaşmayacak şekilde ısıtıp ocaktan alalım. İncirleri süte ekleyelim ve ağzı kapalı bir şekilde 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim. Ardından tarçını ekleyip blenderdan kısa aralıklarla geçirelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.